Oldalak

2020. június 19., péntek

Nincs nagy baj, csak baj van

Valamikor vasárnap vagy hétfőn megcsípett egy bögöly vagy bagócs, hol minek nevezik. Szóval az a durván,fájdalmasan csípő/szúró fekete bogár. Aztán jött a K.O ez ugye előfordul, de amikor durvulni kezdett, azaz napokig 38 fokos, majd 39 fokra is felugró, megmaradó lázam lett, megijedtem. Egyrészt, mi okozza? Meddig tart? A lábamon a csípés helye sem volt szép. Az alapbetegségem nem szereti a lázas állapotokat. Én meg a sok "láztól" gyenge voltam, mint a harmat, s bepánikoltam, mert nem szűnt meg, Mondjuk a 39 fok fordulatot hozott, azóta csak hőemelkedésem volt, de volt. Rázott a hideg, izzadással szűnt meg, az meg ismét szedte el az erőmet.

Telefonos rendeléssel, sürgősségi beutalóval ma vért vettek, vírus okozza, s megvigasztalt a doki akár 6-8 hétig eltarthat. Vidító jövő, de tudom mi okozta. Valószínű a csípés. Az még mindig bordó.

Azért ezt jó volt megtudni, mert már mindenféle rémséget láttam... Tehát a jó rossz hírre, örömként nekiestem a kertnek. Most a karom alig mozdul, de tartozom nektek a megírásával. S nagy köszönet Anci barátnőmnek, aki tartotta bennem a lelket. Voltak hasonló tapasztalatai.

S jöjjön vigaszul, s mert kedvelem őket a néhai Syrius zenekar számainak mai  előadói: " Syrius Legacy 2014-ben alakult, azzal a céllal, hogy a legendás Syrius kompozícióit játssza modern jazz-hangszerelésben. Hivatásuknak tartják, hogy azokhoz a generációkhoz is eljuttassák a Syrius által képviselt értékeket, amelyek eredetiben sohasem hallhatták ezeket a kompozíciókat."


Megvolt a lemezük, hallgattuk anno eleget. Jó ismét a zenéjükben elmerülni.

S egy könyv, tudom rétegolvasmány, de aki a világában jól érzi magát a könyveinek olvasójává válik. S e kötete finoman szólva eléggé misztikus is, még ez is. Viszont számomra lázzal együtt, de letehetetlen volt. Írhatnám, hogy vészeltem volna át nélkülük?


Ezek a borítók egyszerűen szenzációsak! Kétkötetes a regény, két fordítóval, s nekem az első fordítása jött be. S annyira szerettem, a bajban napsugarat jelentett.

"– Úgy értem, rendre előfordul az emberrel, hogy nem biztos benne, meddig tart a valóság, és hol kezdődik az irrealitás. Úgy tűnik, minduntalan át-átlépjük a kettő közötti mezsgyét. Mint egy határnyiladékot, amelyen úgy jövünk-megyünk egyik országból a másikba, ahogy épp kedvünk tartja. Pedig jobb óvatosnak lenni, különben azon kapjuk magunkat, hogy fogalmunk sincs, melyik oldalon vagyunk épp."

" A nők, akárhány évesek, minden életszakaszukban épp nehéz korban vannak. Legyen egy nő harminc, vagy negyvenegy, folyton van vele valami. Ez volt az egyik tanulság, amit a másik nem terén szerzett eddigi kevéske tapasztalatom alapján sikerült levonnom a saját káromon."
forrás:  https://moly.hu/konyvek/murakami-haruki-a-kormanyzo-halala

12 megjegyzés:

  1. Sajnálom a veled történteket! Ugye, hogy a bajnak nem sok kell! Mielőbbi teljes gyógyulást neked!

    VálaszTörlés
  2. Amikor a férjem beteg lett két éve szintén bögöly csípte meg. Olyan szinten kapta el rosszullét higy volt amikor le kellett feküdni a földre és órákon át nem tudott felkelni. Miközben minden eredménye jó volt. Vér, kardiológus, röntgen minden volt. Még pánikrohamra is gyanakodtak mert nem kapott levegőt kiverte a víz és mindez bármikor előjött, mikor véletlenül rakerdeztek a kullancsra, ugy jött elő a bögöly csípés Antibiotikumot kapott két hónapnyi adagot kellett szedni mire tünet mentes lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk hozzáteszem azóta szemüveget kellett csináltatni és fáradékonyság is előjön de a nagy rohamok elmúltak. Azt mondták viszont hogy akár egy év is lehet a gyógyulás úgy hogy reméljük most már nem jön elő.

      Törlés
  3. Bocsi telefonról írok ezért ilyen.

    VálaszTörlés
  4. Megvigasztaltál.Nekem ez a felugró láz, s utána a gyengeség is épp elég.Algoflex fortét kaptam, gyenge gyulladáscsökkentőként.Az alap beetgsèg miatt. Kérdés elég lesz-e? Tami a làba neki milyen volt, s meddig? Örülök hogy ezeket leírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a lábán csípte meg, hanem a mellkasán. Lehet ezért is volt annyira rosszul. Nem akarlak ijesztgetni, de tényleg teljesen olyan volt sokszor, mint egy szívroham. Doxiciklint kapott, ami tutod hogy lórugás. Nagyon necces volt a helyzet, mert ez májusban volt és júniusban kellett volna menni ki ismét, nem tudott. Július vége felé lett annyira jól, hogy eltudott indulni, bár az orvos nem igazán akarta, hát még én. De lekopogom most nincs roham, csak amit írtam a szem és a fáradékonyság jön elő időnként. Sosem gondoltuk, hogy egy bögöly ezt csinálja.

      Törlés
    2. Ja, detto mint a tiéd. Belül egy nagy csípés, körülötte nagyon piros, udvarral. Nagyon forró volt, ha hozzáértünk és először égetett, majd viszketett. Sokáig megmaradt, aztán eltűnt és nem volt semmi. Ezért nem gyanakodtunk, amikor először rosszul lett. És ezért jutott eszünkbe, mikor a kullancsról kérdeztek, hogy ez detto olyan volt. Mondjuk az sem volt semmi, a gyerek hívott fel a munkahelyemen, hogy anya, szerintem gyere haza, apa a fürdőszobában fekszik már vagy egy órája és nem tud felkelni...

      Törlés
  5. A bögöly csípés, nem gyerekjáték..Jó nagy udvara van,és szinte forró a pirosság, lázzal, hőemelkedéssel jár...Én nagyon félek tőle, csípett már meg...De Tavaly pl rengeteg volt itt nálunk, megértük fújni őket és az üvegterasz tetejének belső részét, mert ha hozzá ért elpusztult...Strandokon is elég sűrűn megfordul...és van még egy nagyon picike fekete bogár...ő is képes lázra, lábdagadásra a csípése...Én ALOE FIRST használtam, azzal kenegettem..és borogattam..Nagyon sajnálom... Jobbulást...
    Huha... Tami nem semmi ami A férjeddel történt...
    Vigyázni kell ezekkel a rúsnya bogarakkal.
    Jó pihenést és gyógyulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera mi az a pici fekete bogár ?

      Törlés
    2. sajnos nem tudom...talán egy-két- három milliméter... lábra nem tudtam tőle állni, csúnyán bedagad a csípés... akár csak a bögöly...és lázat, hőemelkedést csinál...tudom ezzel nem sokat segítettem...

      Törlés
    3. igen...és sokáig megmarad a helye...

      Törlés
  6. Most már tán jobb lesz Vera. Az a gond, én még naptejet sem használok, hát eztán rovar írtót vagy távol tartót kell használnom. Köszönöm a javaslatod, beszerzünk ilyent is. Semmi nincs itthon. Eddig valahogy megúsztam, köszönöm a javaslatot Vera.

    VálaszTörlés