Oldalak

2019. október 16., szerda

A világ változása

Ahol ez az impozáns épület található kb.40 évvel ezelőtt napokat, órákat töltöttem el az akkor még kicsi gyermekeimmel. Volt két medence, öltöző épület,  s pénztár, ott, mellette  kabinok. Azóta nagyot fordult ott a világ. A két medence még megvan, épült köré barlangfürdő, kiépítették, szép lett, modern. Ami tetszett meghagyták az öreg fákat, s köréjük építkeztek, patináját adják a fürdőnek, ami 21. századi, s amit soha nem tudtunk elképzelni,hogy valaha megvalósul.(Értsd állandóan csak tolták felújítást, míg nem akadt valaki aki kézbe fogta a dolgok intézését.)

 







 A fák alatt, mögött a régi medence sejlik. 40 éve ezek a fák még... azért szeretettel emlékezem azokra az időkre, akármilyen egyszerű világ volt is, akkor.

Kemping, ahol főleg külföldiek vannak, hollandok, németek, de az egész fürdőre jellemző. Vagy csak most, szezon után?

S  nem utolsó sorban a  Rácz Ponty étterem, igazi falusi vendéglő, a menüje is, viszont ízesen főznek.  Egy halászlére minden évben -amikor megyünk a temetőbe- betérünk oda is. Már 5. éve, hogy nincs köztünk apám. Nagyon hiányzik, nagyon.


 No és apám nyaralóját, pontosítok volt nyaralóját megnézem. Tudom, tudom, mit mászkálok oda vissza, de én ott sok napot töltöttem el, s nagyon szerettem ott, s vele lenni. Az ember lánya már csak ilyen.


Ez pedig sitkei nosztalgia és gyors fotó, mert itt is szeretek körülnézni, lenni, szeretem.





3 megjegyzés:

  1. Szép ez a sitkei kálvária...
    A strandon pedig tényleg jó (és meglepő), hogy megőrizték a régebbi dolgok egy részét, de főképp talán a fákat...Nem vagyok a híve a "múlt eldózerolásának" minden esetben...
    Szívességi alapon igen sok feladatom van mostanában - alig jutok a blogokhoz...De látom valahogy lassul, ritkul itt is a "forgalom"...minden tekintetben. Beírások és kommentelések vonatkozásában is.

    VálaszTörlés
  2. Azert nem öroülnék, ha végd lenne a blogoknak.Sokakat sajnálnék.

    VálaszTörlés
  3. Sok szép helyet, szívednek kedves emléket osztottál meg velünk. Jó is egy kicsit nosztalgiázni!

    VálaszTörlés