Oldalak

2018. július 20., péntek

Kiegészítésül a könyvajánlásomhoz



Lesznai Anna sokoldalú művész volt, hímzett és hímzéseket tervezett, a melyeket külföldről is vásároltak. Kivitelezői ügyes kezű parasztasszonyok voltak, akiket így foglalkoztatott is.

Augusztus 12--én Balatonfüreden nyílik kiállítása a Vaszary Galériában.

" A Vaszary Galériában a Petőfi Irodalmi Múzeum és Zoób Kati divattervező-iparművész kezdeményezésére rendhagyó tárlat nyílik. A kiállítás beteljesíti Lesznai Anna vágyát: formába váltja iparművészeti terveit, bemutatja meséit, verseit, életművét és életútjának állomásait, kortársait.
– Nagyszabású és látványos kiállításon eljátszunk a „mi lett volna, ha”-gondolatával, és Zoób Kati – részben Lesznai Anna meséi által inspirált – ruhái mellett tárgyiasítjuk Lesznai soha meg nem valósult terveit, képekké váltjuk irodalmi alkotásait és megidézzük kortársait is. Ki-be járunk a műfajok között, a kiállításon szavakkal, szövegekkel, textilekkel, szőttesekkel, szövetekkel, fonallal és cérnával játszunk – izgalmas és inspiráló látványt teremtve – összegez dr. Török Petra, a Petőfi Irodalmi múzeum főigazgató helyettese, a tárlat kurátora."

Hímző bloggereknek különesen ajánlom! Amit ismerek az életműből különleges kiállítás lesz.

Nézzétek meg ezt a videót, róla szól, ő is megszólal 22 év amerikai tartózkodás után tökéletes magyarsággal!!!

https://www.youtube.com/watch?v=hkV_mqV5iZE

Hogy jönnek össze dolgok! A könyv "véletlenül" akadt a kezembe, bár a verseit nagyon szerettem. Mondhatnám megszólított, erre itt a kiállítás.

1 megjegyzés: