Oldalak

2017. július 15., szombat

Vigaszul

találtam a Pinteresten. Nem volt jó ez a mai napom, még az epém is produkálta magát, mióta hónapok óta nem. Volt délután egy zápor, aztán valahogy helyre állt a rend az időjárásban. Nagyjából én is helyre álltam.

Találtam egy új könyvet, belemerültem.


Zsebi nagy örömére, s kivételes együttműködésére dobáltam még labdát is neki. Kertet is követlenítettem nemrég, mert amikor kapáltam mindig megzörrent rajtuk. A lusta vagy inkább tapasztalatlan kertész baja, hogy eleinte, ha kő volt odébbástam/ástunk, utólag már rájöttem ilyenkor bizony akkor járunk jól, ha ezeket kitermeljük. Rögtön. Van amikor ez a kitermelés téglákat is jelent. Hova és miket nem temettek be az elődök... Hurrá, mégis szép lett ez a nap!

8 megjegyzés:

  1. Jo hir ez:) en "fogsagban" vagyok:) ilyen kutyat meg nem ismertem...

    VálaszTörlés
  2. amikor láttam a TED előadását ennek az írónőnek,
    teljesen odavoltam, és nekiálltam a könyveinek. Nagyon tetszett
    https://www.ted.com/talks/elif_shafak_the_politics_of_fiction?language=hu
    ajánlom még tőle a "Becsület"-et , a "Szerelem"-t, "Fekete tej"-et, és amit csak meg bírsz még találni, nekem nagyon tetszik a mesélős stílusa
    (olyan kicsit Karen Blixenre emlékeztet)
    légyszíves vigyázz magadra, ne hajtsd túl magad

    VálaszTörlés
  3. Katalin, régi kedvencem, olvastam a könyveit, csak ezeket nem tudtam elérni, most kerültek el hozzám. Tudod, anno valaki azt mondta azért szeretem a Régimódi történetet, mert pletykás. Ő is(Szabó Magda) mesél, de hogy pletykás lett volna? Számomra mindketten jól elegyítik a mesélést és amit közben tálalnak. S a műveltségük.Mondjuk nekem K. Blixen nem jutott róla eszembe, de nem vagyunk egyformák.

    VálaszTörlés
  4. látom te is szereted a szép fotókat, vigasztal, feltölt..hasonlóan gyűjtöm én is , inspirálnak.
    tudom, nem fontos, de szívesen megmutatom a gyűjteményem:
    https://photos.google.com/share/AF1QipOIlzdgfi5Lvidzj5QbQ8RQqZy6g5QI8xjIPrGbcT1E7m2zIakq96ac3hcHUzj8BA?key=RjZIaFpPZWJpdFV0Xzc2YVdxQVJtOUVYZ2JjOW9R

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, megnéztem, s találtam egyet mára. Én is így vagyok velük, ahogy írtad.

    VálaszTörlés
  6. gyönyörű az a legelső kép! én meg azon kaptam magam, csak klasszikusokat olvasok, nemrég a Patkányfogót, Zola legelső valódi írását, amire a többi épül. Most a Nana van a kezemben, a ki tán bosszút áll azokon a férfiakon, akik anyja életét megkeserítették. Persze aztán ő is rosszul végzi be, de legalább nem él és szenved annyit, mint az anya.

    VálaszTörlés
  7. Tudod, azt megfigyeltem a könyvtárban, hogy az "öregek", -nem ez a jó szó, de érted remélem- ragaszkodnak a klasszikusokhoz. Aztán akadtak, akik az újak közül is válogattak, s voltak a könnyű olvasmányok hívei. Ők voltak tán a legtöbben. Legalább olvastak!

    VálaszTörlés