Oldalak

2017. július 26., szerda

Kastélyok: Keszthely

Legalább harminc éve jártam itt utoljára (a szomszédban), s a múltkor lemaradtam a családi múzeumozásról. Az unokáim annyit meséltek róla, hogy meg kellett nézni nekem, nekünk is. Közben az indulásunkat kísérő komoly felhők is eloszlottak.

  
S újdonságként rácsodálkozhattam a kertre.A kastélyban több kiállítást tekinthetünk meg, több épületben. Mindet nem jártuk be. Hűvös idő, nagy tömeg volt, azért elfértünk egymás mellett. 

Főúri enteriőrök kiállításán szerettem
 a fényeket,

  
(Tükörterem)

a bútorokat,

 bocsánat, enteriőröket, s közben elgondolkodhattunk azon, hogy a háborúban, utána úgy kifosztották a kastélyt a környékbeliek, hogy kb. 30 %-a a bemutatott bútoroknak az eredetileg idevaló. Máig vásárolják vissza!!! amik innen "elkerültek".

a kápolnát
 a bedobált pénzekkel,az interaktív lehetőségeket (amik sokfélék, felnőttnek és gyerekeknek egyaránt, érdemes kipróbálni mindet):


Ezek már a Hintókiállítás fotói:

Erről kinek, melyik film jut az eszébe?


Utazás egy jó kis piknikre,

és postakocsival,


és mindig adódott újabb lehetőség:S mikor átmentünk az Amazon Házba


utazhattunk vonattal, kitéve mindenféle veszélynek:

Kocsival, hintóval:


Léghajón (ez volt számomra a kiállítás második legkedvesebb része, a vasút után. Fent és lent!):Motoron (Kár, hogy nem látszik a felirat: Harley Davidson vagy van aki már felismerte? Nagy sikere volt, mondhatom!),


s azok a fránya autók, hajók nem lemaradtak?

 Viszont, ha megnézzük ezt a böröndöt, láűtjuk, hogy ebben már volt "táskarendező",


s a régi korok asszonyai sem utaztak  piperetáska nélkül, legfeljebb kicsit nagyobb volt a mainál:

 

S akárhol járunk nekem a cukrászdák fontosak. Tehát Keszthely=Tulipán cukrászda, s van csokoládés hely ChokArt néven, a főutca mellett. S ha már Keszthelyen jár valaki, a közelben találjuk meg  Zalaszántót, a sztupával és a faluban!!! Mézeskalács Múzeum és Floryndora's Pantry néven hagyományos angol teaház is működik. Akkor már!!!

7 megjegyzés:

 1. Nagy kedvencem ez a kastély is!!!!!Sok évvel ezelőtt jártunk itt. Most Gödöllőre vágyom újra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látod, én meg ott voltam legalább tíz éve, vagy régebben már.

   Törlés
 2. 2006-ban jártunk ott, arra emlékszem, hogy tömeg volt és nem tudtam igazán élvezni a látogatást. Kint már jobb volt :) de a kastély szépsége azért bennem maradt.

  A kocsiról nekem a Ben Hur jutott eszembe, és Neked :)?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talált, süllyed. Most elviselhető volt a tömeg, én is féltem tőle, de már jól bent jártunk a délutánban. Sokan inkább csak a kertben nézelődtek, borsos a belépőjegyek ára. Mondjuk, adnak érte, az kétségtelen.

   Törlés
 3. Mi a trófeás-állatbőrös teremből úgy elhúztunk, borzalmas volt látni azt a tömérdek összehordott szőrmeáradatot. Attól is idegbajt kapok, ha egy étteremben a falak tele vannak vicsorgó vaddisznófejekkel...brrr

  VálaszTörlés
 4. Isabel azt a kiállítást nem láttuk.

  VálaszTörlés
 5. Gyerekként jártam itt utoljára és az bizony már régen volt. Ideje lenne megnézni felnőtt fejjel is. Nagyon szép!
  Az első hintóról nekem a gladiátorok jutnak az eszembe.

  VálaszTörlés