Oldalak

2022. augusztus 16., kedd

Visszatértünk ismét

Keszthelyre a szokásos nyár végi kirándulásra.

 1. Most nyílnak a mocsári hibiszkuszok, s ezekből fantasztikus válogatás (volt) látható. Múlt idő, a bentiek egy talajfertőzés miatt kipusztultak. Gyászban van a szívem miattuk. Kint csodaszépek! Majd teszek fel fotókat.

2.Kiderült, hogy ismét rendeztek kiállítást a fantasztikus méretű ruhaszobrokból, melyek anyagai újrafelhasználtak is. Ráadásul a magyar népi szimbólumok is megjelennek a ruháikon. Volt pár nagy kedvencem. Augusztus 28-ig megcsodálhatjátok őket a kastély előtt. A fotók teljesség nélküliek. 


És ő az egyik kedvenc ruhám.









3. A Madárpark megtekintése kihagyhatatlan ilyenkor. Mint köztudott tavaly a madárinfluenza miatt elpusztították az állományt, sok új madár érkezett, sokan kint sétálnak a látogató(gyereke)k közt, akik etetik őket. Nagy verseny folyik köztük az élelemért, láttuk. S van pár szép madár is. Nem pótolják a régi kedvenceket, de örülünk hogy jöhettek, lehetnek ismét itt madarak.

S persze itt volt/van a meleg. Nagy dilemma volt az indulás a tegnapi haldoklás után, de belevágtunk. Nyitásra szerettünk volna érkezni, persze, hogy késtünk. Viszont később húszasával álltak sorban a pénztáraknál, ezt elkerültük szerencsésen. Sokan voltak, sokan. Új Covid ide vagy oda. Persze nagyon sok a gyerekeknek szóló látnivaló a kastély környezetében. S mikor már azt hittem elájulok, megtaláltuk a kézműves fagyizót a kastély mellett, sokat segített rajtunk, főleg rajtam. Pedig nagyon a kora délelőttre időzítettünk, elkerülendő még árnyékban is a kinti melegben való tartózkodást.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése