Oldalak

2022. augusztus 28., vasárnap

Állati dolgok

Ha az itatón ilyen cseppek vannak tudható, hogy madár járt ott. Vajon miért tűntek el a kertből? Kutyafülű Aladár miatt? Viszont ő sokszor úton van. Véletlenül derült ki. Elnéztem a korhadó fatörzsön szorgoskodó darazsat, szinte cuppogott ahogy szedte ki a fát, szedte , bontotta falatokra. Aztán mert az itatón is ott voltak csak utánanéztem, kik is ők? No, meg a kertben is feltűntek a megkezdett gyümölcsökön.


 Lódarazsak. Az is feltűnt, hogy a tetőn nagy a zsongásuk a kúpcserép alatt. Az ember ment fel megnézni, s talált egy 50x30 centiméteres fészket. Az utólag derült ki, hogy másik is volt ott. Mivel a leírások róluk elég riasztók voltak hamar hívtunk darázsirtót. Ők aztán annak rendje módja szerint el is intézték őket, a fészkeket. Szerencsére szóltak, hogy egy ideig még nyüzsögnek. Ez 3-4 napot jelentett, mára elmentek. Remélem örökre, s tán a szomszéd háztetejének sarkáról is, mert ott kezdtek új otthont keresni.

Eszméletlen az állatvilág, honnan tudták? Mert ismét isznak, s fürdenek nálunk a madarak. Amikor a szomszédok visszavitték a menhelyre a fegyelmezhetetlen kutyát, mikor elindultak a városba a mi macskánk már a kerti asztalukon volt, ott napozott. Honnan tudta? 

No és a vágyam? Egy kutya. Mutattak egy menhelyre visszavitt kutyát, méretre megfelelőt, tetszett volna is, de második idős gazdája hagyta cserben. Hogy merjen az ember így bevállalni egy állatot? Szerencsére egy jó gazda megszánta, magához vette. S van  náluk egy kis vörös spitz. Zsebi is spitz volt. Nagyon szerettem őt, társunk volt sok utunkon. Hiányzik. Hiányoznak a közös mászkálások vele, amivel mindketten jól jártunk. Így nehezen mozdulok ki. S az ember a süteményt is nyugodtan kiteheti az asztalra, székre az udvaron, nincs aki megegye onnan. (Természetesen nem neki került oda...) Hát élet az ilyen kutya nélküli élet?

3 megjegyzés:

  1. Még szerencse, hogy kifigyelted a darazsakat, borzasztó történetek keringenek a neten, hogy milyen veszélyesek.
    A szüleimnél mindig volt kutya, macska, csak már idős korukban nem. Nagyon szerettük őket, teljesen családtaggá váltak. Nekem is hiányzik, főleg a kutya, de nincs kire hagyni, mikor elutazunk. Nem is lennék felelős állattartó úgy érzem, teljes odaadást igényel, etetni, ápolni, tanítani, sétáltatni, stb...ha ezekre nem vagyok képes, nem szabad tartani!

    VálaszTörlés
  2. Tudod, az s baj, hogy követek egy állatmenhelyt. S a szívem néha majd megszakad. Ahogy néznek. Igen, a felelős állattartás is igaz. Meglatjuk, ha itt a helye egynek úgyis megérkezik.

    VálaszTörlés
  3. Sokszor éreztem már azt, hogy az állatok bölcsebbek, mint mi. Ösztönből, megérzésből cselekednek.
    Egyetértek Nora-bora soraival, a felelős állattartásról. Imádom a macskákat, nagyon nagyon szeretnék egyet (kettőt) de amíg így, ilyen sokat mászkálunk, addig nem, mert nincs kire hagyni. Otthon mindig is volt cicánk, kutyánk. Ha nem bírok majd menni, tuti lesz nekem is!!

    VálaszTörlés