Oldalak

2021. augusztus 2., hétfő

Vírus által a világ

 Nem tudom írtam-e a sztorit?- Állatorvoshoz vitte valaki a kutyáját, s ott elkérték az oltási könyvet. Persze a kutyáét, de mire is gondol ma az ember. Miért kérik az állatorvosnál? Eszébe nem jut olyankor, hogy nekünk csak igazolásunk van, nem oltási könyvünk.


Azt hittem letudtam a térdem, reggel veszem le a kötést, kissé szétnyílt, s gennyes is volt. Telefon, vissza az orvoshoz, a váró levegőtlen, s tömve. Orvosoknak eligazítás volt, 11-től rendeltek. Várunk, várakozunk. Érkezik a beteg, összenézünk. Azt hittem x. Leülnek mellénk pár székkel, engem egy közlékeny beteg szórakoztat. Ismeritek a típust. Aztán szólítják a szomszédokat, ritka név, felfigyelek. Jönnek ki a rendelőből, bizonytalan vagyok. Évtizedekig szomszédok, majd balról kollégák voltunk. Odamegyek, te vagy? Még mindig bizonytalan vagyok. Bemutatkozunk, egyikőnk sem ismerte fel a másikat, megöregedve, összetörve, de leginkább a "fátyolban", ahogy hívom, a maszkot. Már figyelek, újabb ismerős arc, ugyebár csak szemet látni. Ő sem lett fiatal. Ki lehet? Nézem a szemeit, ismerősek. Egyszerre csak sejtésem támad, odamegyek. Te vagy az...? Ő volt. Ő megismert engem. Így jártunk.

S hát én sem lettem fiatalabb, ez a tavasz sok jót nem hozott, s  nem is kellett hozzá Covidosnak lenni.




6 megjegyzés:

  1. Én azon gondokodtam, hogy maszkban könnyebb rablásokat is elkövetni. Hiába a kamera, nem lehet felismerni a bűn elkövetőjét.
    Nehéz megismerni azokat, akiket régen azonnal felismertünk. Ez is a maszk miatt van, ahogy veled is megesett.Persze, hogy nem is fiatalodunk, de a maszk eltakarja az arcunkat.
    Gyógyulást kívánok a térdednek.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva, érre most felugrott az eddig normális vérnyomásom. Sok. Sok ez már.

    VálaszTörlés
  3. Gyors gyógyulást a térdednek!
    Ez a maszkos világ! Eddig is rossz irányba haladtunk, az a régi vidám, beszélgetős kezd feledésbe merülni. Rendesen elszigeteljük magunkat! (mindenképpen)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld tegnap a vérvételen valakivel maszkkal együtt egyből megismertük egymást. Ilyen is van. Egész héten,mindennap rendelőintézet orvos.

      Törlés
  4. Mindig azt hisszük, csak mi öregszünk, aztán egy ilyen találkozásnál kiderül, mások is. De legalább volt időnk megöregedni, még ha ezernyi is a baj időnként.

    Gyógyuljon meg a térded minél hamarabb!!

    VálaszTörlés
  5. Gyógyulgat, csak nehéz nyugton maradni, kérték héten még tegyem ezt. Térdelés, hasonló.mozgásokat még ne. Érdekes világ lett főleg az eü-ben. A részletekbe nem mennék bele.

    VálaszTörlés