Oldalak

2021. március 21., vasárnap

Az"unalmas erdőn"

 jártunk tegnap, szélben, hidegben, fogvacogva, míg rá nem akadtunk a kitermelt, s elszállításra váró fatörzsekre. Itt aztán beindult a fantáziánk. Szerintetek jól láttuk? Ti mit láttok bennük?


ide mintha régesrégen becsapódott volna valami, s hozta létre ezt a krátert. Csak az a kérdés: mi volt az, s mikor?


Mikor fa nő a fán


Mutattam már, az utolsó ölelés


Mintha egy kéz kapaszkodna fára, fában



Szív

A bakkecske

A fotó sajnos nem adja ki, mintha két madár beszélgetne. Mondjuk két fácán.


Ez a fa izgalmas számomra, ahogy körbejárom mindig új alakban jelenik meg előttem

-

A sámán


A szörny

Ez meg itt a sárkány, az uramnak...😉

4 megjegyzés:

  1. Mennyi mindent megláttál sétád során. Én is szoktam így játszadozni.Az "utolsó őlelés" nagyon megható, de a többi kép is mind tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Mi is kaptunk borostyánnal benőtt fát...Ilyenkor felmerül bennem, miért is háborgok...kell a tüzifa...de ennyi?Az elmúlt 20 évben a hordógyártásából, leeső fát vesszük, de az is fa...
    Imádom igy nézni a fákat, ahogy te is...ugyan nem járok túrázni, mégis szeretem, mert én mindig csipkét látok bennük... készült nekem is jó néhány fotó, ..pofáznak, hogy ültetni kell fákat, közben azt látni, mindenhol kiirtják...Most két új szomszédom lett, első dolguk,hogy a a fákat kivágták ki...A kert mögött sok képet készitettem is a "mi" kis erdőnkről, rezulánsunkról.Rendbe kellett tartani, sokszor kétméteres volt a csalán, vegyszereztük..Közben kitalálták hogy bicigliút kell a magyarnak, erre minden fát kivágtak, előlünk(Kert végébe) meg pláne...Alá kellett irni is hogy engedélyezzük az útat...de erről a barbár munkáról nem volt szó...Közben, kiderült, hogy az önkormányzaté most a terület... amig rendbe kellett tenni a miénk volt..Ment diófa , mókusfészek és rengeteg madárfészek is vele...Lelkem csak háborgott, közben olvastam hogy máshol ősfákat, ősparkokat vágtak ki...én meg megsírattam a kis fáimat, madaraimat... mókusaimat, aki ide feljött enni is, meg inni is...az etetőhöz.A rombolók meg nevettek rajtam...

    VálaszTörlés
  3. Vera én is szoktam az erdőirtáson háborogni. Tegnap néztük, hogy miért sötét az egyik erdő, a másik miért világos? Ott, s akkor derült ki, hogy ezek már telepítettek, vagy 40 évesek lehetnek. Az egyiket már tisztították, hogy csak a megmaradó fák fejlődjenek, a másik , a sötét még tele volt mindenféle magonccal.Csak az ember lelke akkor is háborog a sok fakivágás láttán. Amikről meg írsz, az egyenesen felháborító.

    VálaszTörlés