Oldalak

2017. július 19., szerda

Játék, természetesen







Jöttek az unokák, nálunk nincsenek játékok, nincs játszószoba. Évi 2-3 napért? Előtte olvastam Vekerdy Tamás szavait, adjunk teret a kreatívitásuknak. Ők megkapták, éltek vele. Kidobott és használt szerszámok, edények, a főzés nyersanyagai kikerültek a vadszőlőről, a gazok közül, esetleg a levenduláról, fűszernövényekről, lehullott gyümolcsből. A többit hozzáadták ők maguk. Jól elvoltak!

6 megjegyzés:

  1. Abban a korban, amikor én kisgyerek voltam, nem nagyon voltak játékok (legalábbis nekünk nem volt sok) - ám volt egy hatalmas kertünk. Állítom neked, a mai napig tudom, hogy nyaranta miket játszottunk a "semmivel" - és úgy gondolom, csodálatos és boldog gyerekkorom volt ! Nagyon okosan tettétek, hogy nincs a házatok "feltankolva" hülye mai játékokkal - játszanak azzal ami életszerű - az megmozgatja igazán a fantáziájukat.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sokkal jobb,mint a jatekok..legalabb megtanuljak a nevuket is a targyaknak..mekkorat nottek Aniko!! nagyon aranyosak:)

    VálaszTörlés
  3. Mi is így nőttünk fel! És az én lányaimnak sincs. Vagyis otthon vannak játékok, persze, de van egy kertünk (amolyan tanyaféle), nos... a bicikli itt van, és azonkívül találják fel magukat! :P És meg is oldják.

    VRJúliától kerültem a blogodra, örülök, hogy idetaláltam: :)
    Üdv, Edith

    VálaszTörlés
  4. sokkal jobban elvannak ilyen játékkal, mint a műanyag tárgyakkal, szerintem nagyon élvezik is, pontosan azért mert más, mint ami otthon van.

    Nekem erről az jutott eszembe, hogy gyerekkoromban mennyit játszottam ilyenkor egy kukoricacsővel, mert szép "haja" volt és remekül lehetett fonni, átszúrva rajta egy pálcikát karja is volt és fel is öltöztettem. Sokáig még babám sem volt, semmilyen sem...

    Szóval jobb ez a fajta játék a gyerekeknek, mint a sok mű izé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is, elengedhetik a fantáziájukat. Nekem két botból volt babám, átkötve, fejük rongyból, nyarakat töltöttem velük. Volt hozzájuk dobozból ház, bútor gyufaskatulyából, stb.

      Törlés