Oldalak

2017. január 7., szombat

Fényben, fagyban


 Az új kis szomszéd.




 Egyre közelítő fotók. A ragyogás alapján ki gondolná a kemény mínuszokat? Ahogy kitettem az eledelt megérkeztek a madárnépek. Egyre közelebb húzódnak a fűzfához, aztán az ágakra, aztán egy-egy cikkanás, ahogy leszállnak, csőrükbe kapnak egy-egy magot, majd felrepülnek vele. A cinegéken kívül más madarat még nem láttam. Persze a verebek, de ők állítólag mozgó etetőre nem szállnak fel, csak lent esznek. Ami lehullik. Még sosem sikerült ezt megfigyelnem. A szomszéd tuják jó búvóhelyek a verebeknek, s más madárkáknak is.


8 megjegyzés:

  1. Szépek a fotóid...Nálunk megtanultak a verebek a logó etetőre is, és a cinkegolyóra is kapaszkodni...Van hogy mélyrepülésbe esnek le a földre... de tanulékonyak...amelyik fent marad, szórja le a kaját...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod Vera, ezt még nem tudtam megfigyelni, ha látom csak cinkék vannak, szállnak rá az etetőre.

      Törlés
  2. Csodaszép fotók! Felénk ugyanilyen az idő. Én se gondoltam volna,hogy mínusz 9 van kint ,merthogy ragyog a nap.
    Nálam a verebek kieszik az etetőt ,de a földről is felszedik szorgosan a lehullottat,ezért különösen szeretem őket.:) Cinkém kevés van,és néha jönnek a tengelicek.

    VálaszTörlés
  3. Nálam is kevés cinke van, viszont a feketerigók lelkesen "legelik" a vadszőlő bogyóit... a kitett egyéb ételre nem is nagyon szállnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rigó csak egy van, a párját lehet, hogy Cirnyó intézte el. Neki tűztem ferl almát, de nem nyúlt hozzá.

      Törlés
  4. Az uj szomszed nagyon helyeske:)elfogadnam en is szomszednak.

    VálaszTörlés
  5. Szép kutyus,nem mondom!A beagle helyett,vagy a másik szomszédé?
    Anci

    VálaszTörlés
  6. Másik szomszédé, reszketett kint reggel, de csak dolgait intézni hozták ki, hat hetes. Most hozták el. Mindig a tuják alatt van. A szomszéd, azaz Zsebi felé...

    VálaszTörlés