Oldalak

2014. március 6., csütörtök

"Köveket gyűjtöttem.

Rengeteg sok kavicsot.. Itt vannak fölöttem balkézre, miközben leírom őket, ez az apró léckerítéses polc a helyük. Nagyobb kövek, és kisebb hasábos, áttetsző kristályok,  mértani idomok, bazalt....és a Vezúv picike kövei,... Nem  különleges színükkel, formájukkal vagy éppen erezetük különlegességével érkeztek be a gyűjteményembe. Egészen más tulajdonságok minősítik őket arra, hogy a polcomon helyet foglaljanak. Hogy honnan kerültek hozzám, na, itt már közelítünk  rangjuk eredőjéhez. Hogy honnan, s a körülmények, amelyek körülvették őket,  amelyeket számomra magukban viselnek, általam leolvashatóan, emlékeztetően. S ehhez mind egy, mind egy-egy emberem szempillantása fűződik, mozdulatai , a hangja,  irántam való indulatainak sok-sok fokozata, ami mind összefűz bennünket. Valóban a "világ minden tájáról" ül itt egy-egy jel, s telítve azzal a szeretettel, amellyel az illető ajándékozó beborította."
Török Sándor

 folyt. köv. csak most nincs időm, sem a fotót felrakni, sem folytatni, de kell, mert csodálatos a könyv ahonnan idekerültek a sorok

4 megjegyzés:

  1. Nekem is van egy kövekkel, ásványokkal zsúfolt fali polcom. Amelyikre tehettem, ráírtam, honnan származott. Némelyiknek érdekes ereje van, érzem, másoknál az a lényeg, milyen élményeket képesek felidézni gyűjtésük helyével kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  2. Én is összeszedtem, lemostam amik itt vannak, hogy fotózhassam. Érdekes, egy edénnyit nyáron dobtam ki, nem tudtam már tárolni. Remélem az emlékek maradtak. Viszont ő oly szépen ír róluk!

    VálaszTörlés
  3. En uvegvazaban tartom , van amelyiket vizzel, mint a viragot.Masok csak szarazon a vazaban.Mindig hozok haza, nagyon messzirol is..gondolok itt tobb ezer km-re.
    A reszlet gyonyoru, varom a folytatast!

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsian várom a folytatást! Nekem a zsidó temetések kövei jutottak az eszembe. Olyan gyönyörű és beszédes, ahogy a sírra leteszik az emberek. A maradandóságot szimbolizálják nekem. A törékeny hervadó virágok esendőségünk jelképei. A kövek erőt, energiát árasztanak. Nekem van egy kövem amit egy sámántól kaptam. Azt mondta abban a kőben van a lelkem. Hogy igaz, vagy sem ez az állítás ? Fogalmam sincs. Egy biztos. Szeretem azt a követ és mindenhova magammal viszem. Elvégre lélek nélkül még sem mehetek sehova.
    :o)

    VálaszTörlés