Oldalak

2014. március 12., szerda

A reggel

a buszmegállóban találkozott velem. Én dideregtem, ő biztatott. S milyen igaza lett, ahogy suhant a busz, kelt fel nap, egyből megtelt melegséggel a világ. S  a buszról már egy új ember szállt le. Tele könnyedséggel, hittel és örömmel.

Aki sikál, mindenhol sikál. Benne van a vérében, beleköltözött,  már csak azt veszi észre, hát most is? Itt is?

A virágoskert tisztogatás után kiáltott. Elfordultam, nem akartam, fáradt voltam, majd... S egyszer csak fogtam a kapát, hajoltam, kapáltam, húztam, összegyűjtöttem. Elfáradtam. Ledőltem. A ledőlés volt a hosszabb, nem a munka. Egymást váltogatták, mintha csak együtt tudnának létezni. Estefelé már ledőlés sem volt, már csak kidőlés. Viszont ránéztem a kertre, s azt mondtam: megérte!

S mikor már mozdulni sem tudtam, sem kiegyenesedni rám néztek a barna szemek. A könyörgő szemek. Hajolni kellett, simogatni, sokat simogatni, dobálni, labdázni. Utána már csak azt kívántam a beígért vendég ma ne jöjjön el, jöjjön bármikor, csak ma ne, most ne!!!

A kívánság meghallgattatott, pedig, hogy vártam, hogy készültem.

S mostanában oly sokat mondom: egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni. Ma sok lovon ültem ezzel az egy fenékkel.

S egy búcsúmondat: ég az arcom, megkapta a Nap. Oly szép volt ez a nap, nem is vettem észre, hogy tavasz lett. Hogy korán világosodik, később nyugszik le a Nap. Valahogy elmaradt mindez mellettem, másra figyeltem.

Beragyogott mindent, a kertet, a fákat, a bokrokat, meleg volt, átmelegített, túlmelegített. Így volt szép.

(Sokakat olvastam, képtelen vagyok hozzászólni, mára ennyi telt tőlem.)

6 megjegyzés:

  1. Így volt emberi. Szép holnapot kívánok.

    VálaszTörlés
  2. Jó volt olvasni kedves soraidat. Végre nem a betegség fárasztott el, hanem a szépen művelt kertecskéd. Meg az igazi tavaszi napsugár. Sok ilyen szép napot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszett a stilus:)jo volt olvasni,pihend ki magad!

    VálaszTörlés
  4. Igen, ezt szeretem én is: kellemesen beledögleni a kerti munkába, csak épp annyira, hogy jajgatásküszöbön legyek, s ettől nagyot vigyorogni a világba, meg arra a szépre, amit csináltam! Tényleg csodás tavaszi nap volt ma /is/, napoztattam a növényeimet. Jól elfáradtál, kedves barátos, de ezt olvasom mindenkinél, úgyhogy ez is teljesen rendben van. Még sok ilyen szép napod legyen!

    VálaszTörlés
  5. Ha jól értettem: te is így dolgozol,hogy csinálod,aztán pihensz,aztán újra nekiállsz,pihenés és így tovább? Mert nekem már csak így megy.....Ez van!
    Olyan szépen írtál,jó volt olvasni nagyon!!!!

    VálaszTörlés
  6. Ez már csak így megy Mamka! Ez szép nap, s kellemes fáradtság volt.S leginkább más, mint a többi nap.

    VálaszTörlés