Oldalak

2013. október 22., kedd

Az "A bizottság előtt"

Kicsit késett a behívásom, túlhaladtam a korosztályt. S a szólítás is a helyszínen. Amúgy korrektek, kedvesek, emberségesek voltak. Ahogy észrevettem a hiba a rendszerben van. Emlékeztek, mikor a mindenféle súlyos betegeket visszaküldték dolgozni? Pontrendszer van, az dönt, emberi mérlegelésnek helye nincs. Hogy aki ezt kidolgozta erre nem gondolt, hogy emberek és esetek vannak? Kétségtelen, voltak csalások az elmúlt rendszerben, de akkor is.

Néha a rendszernek is be kellene ismernie a tévedéseit, akkor is, ha tévedhetetlenek. Éppen a pedagógusok ügye jut erről eszembe. Egész napra az iskolában kell lenniük, adminisztrálni!!! minden lépést és percet, ellenőrzik. (A tanulók, azért okkal távol maradhatnak délutánonként.) Nekik bent kell tölteniük az idejüket. A tárgyi feltételek ehhez? Külön szoba, ahol, aki a trécselésben  nem akar részt venni dolgozatot tudjon javítani, nem biztosított. Hol javít eztán? Otthon. Miután ledolgozta az egész napját. Tehát majd az egész teljes napját a munkahelyére áldozza. Hol marad a szabadidő, a gyerekek, a család? Ismerősöm meséli, már az esti filmnél kidől, másik, hogy leül valamiért, ülve alszik el. Amúgy minden szép és tökéletes, naponta többször hallhatjuk a médiában.... Többször? Folyamatosan ezt sulykolják.


7 megjegyzés:

  1. És mi lett a vége a bizottságnál?????

    VálaszTörlés
  2. Én is visszajöttem azt megkérdezni, amit Mammka!

    VálaszTörlés
  3. Igen, mi lett a bizottsági vélemény? / A tanárok állapotáról: pont ezért örülök, hogy nem kell már tanítanom ebben a megváltozott rendszerben./

    VálaszTörlés
  4. Egy hónap múlva értesítenek. Szokás szerint, ez még megmaradt. A nyugdíjig 15 és fél hónapom van. Erre mondta a neurológus: nem számít. Biztos jó okkal mondta. Majd megírom, úgyis. Pedagógusok, örülj neki Töprengő, nagyon elkeseredettek.

    VálaszTörlés
  5. Annyira igazad van! Sajnálom a tanárokat, diákokat és kb. mindenkit akik gondolkodás nélkül voksukat adták és örültek a kétharmadnak. Sajnos, ugyan ez lenne ha más nyert volna kétharmaddal. A hatalom nagy úr, könnyen elszáll azoknak a feje, akik arra vártak évekig, hogy ismét a kezükben legyen. :(:(

    VálaszTörlés
  6. Most látom az utolsó mondat így helyes: Pedagógusok nagyon lekeseredettek, örülj neki Töprengő. (Már, hogy kívülről nézheted...)

    VálaszTörlés