Oldalak

2012. május 12., szombat

Hideg, meleg

ill. éppen fordítva lenne aktuális. Fütyül a szél, pislákol a lámpa, és kutya hideg lett, már a délelőtti kánikulához képest. Még, jó, hogy elvégeztünk mindent: a csatornatisztítást a múltkori favágás után, jó két vödör fűrészporral, ággal  elől, s hátul egy féllel . (Ezt még akkor a szomszédok kitisztították). A múlt heti nagy esőzés mindkét sarkot eláztatta. Igaz, hamar ki is száradt.

A kertben: ástam ki epreket, beraktam  a málnák közé, a szomszédasszony adott új palántákat, legyen már új is köztük.

A másikkal vetési konzultációt tartottunk. Így bekerült  bab, a padlizsán (a  régi palánták nem váltak be, azaz nem voltak életképesek). Ő mindent egyből kiültet, meg amúgy is május van. Meglátjuk. 

Közben kerestem újabb citromfüveket, azokat körbekerítettem, hadd nőjenek. Nekidurálták magukat a tihanyi levendulák is. Akárhogy is, de csak megsínylették az átültetést, s aztán rájuk jött a hideg. Az első virágoskertben újabb növényeket fedezek fel, türelem ugyebár.... s vannak, akikről majd kiderül mifélék: virágok vagy gyomok.


Egy biztos: dísznapraforgónk az lesz!! No meg körömvirágunk. S már a rózsák is bimbóznak! Kíváncsi vagyok a levendula szomszédság, hogy űzi el a tetveket?! S a szegfűknek csodás illata lengi be az utat, ha jövünk  a bejárati ajtóig.A létráról letelepült emberemnek így már csak az öntözés maradt. Csak... Eső, akárhogy is próbálta, csak nem esett. Csak ez a hideg, az van, az megjött!

S végül egy kis részlet Zsebi birodalmából. A köves elkerítés a fűnyírónak (is) szól, meg némi dekoráció is. A fények meg jönnek, csak jönnek esténként!1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó hallani, hogy haladtok, még ha nem is minden sikerül elsőre, úgy ahogy a kertész szeretné. Nekem is gondoskodnom kellene szegfűillatról még idén, hogy jövőre ne csak séta közben élvezhessem.

    VálaszTörlés