Oldalak

2014. április 13., vasárnap

Könnyek

Könyvtár, olvasó, akivel kutya-és macskasétáltatásból is ismerjük egymást. Folynak a könnyei, a kezük közt halt meg  a kutyájuk, szívelégtelenségben. Utcai vegyes volt, egyes macskákat nem szerette, de lelke volt és szíve.

Eltelt néhány hét, ismét a könyvtárban, folynak a könnyei. A fia hozott új kutyát, valami külföldi, fajtiszta, ritka, 5 hónaposan akkora mint egy vizsla. Ő kutyától szeretethez szokott, próbálta megsimogatni, odakapott. Idős, ha neki kell majd a 40 kilós kutyát sétáltatnia,  hogy is lesz majd? De leginkább a felé irányuló szeretet hiányzik. Az árát meg sem merte kérdezni. Nála laknak, azért neki is lett volna néhány szava az új szerzeményhez, szerzeményről. A kutya a gazdáját imádja, egygazdás, jegyzi meg.

S ahogy az előbb gondolkodtam, lehet, hogy egy ilyen kutya volt egy film főhőse, aki Richard Gere-re várt mindig az állomáson?


2 megjegyzés:

  1. Aniko!! nekem az a film megvan, es en nem tudtam, hogy ilyen vege lesz, vegig bogtem...Hachi a film cimeAki szereti a kutyakat ne is nezze meg, mert belehal:( Nekem egy shih tzu kutyam volt ilyen.Elutaztam, 2 hetig ult az ajtoval szemben, ahol kimentem, es varta, hogy visszajojjek.Enni sem igen evett.Egygazdis volt.

    VálaszTörlés
  2. Az este mikor leírtam még volt egy hiányérzetem, az a baj, hogy nem is neveli a gazdája a kutyát. Talán a legnagyobb baj. Ágnes ez valahol öröm, a ragaszkodás, s teher is. S a filmen könnyekre fakasztó volt.

    VálaszTörlés