Könnyű és kiadós.
Hozzávalók:
3
tojás sárga, 10 dkg cukor, 1 dl langyos tej, 2 dkg szalalkáli, 20 dkg méz,58
dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézes sütemény fűszer ízlés szerint
Máz: 3 tojás fehérje, 21 dkg porcukor, 1 evőkanál
étolaj
Elkészítése:
A
tojás sárgát kikeverjük a porcukorral, a fűszereket hozzáadjuk, majd 1 dl
langyos tejet és a szalalkálit.
20
dkg mézet felforraljuk, s ezt is hozzáadjuk, a végén a lisztet, a
szódabikarbónával elkeverve.
Jól
összegyúrjuk, majd 4 órán át pihentetjük. Ezután 4 evőkanál tejjel lágyítjuk,
kinyújtjuk ½ cm szélesre, szaggatjuk, kisütjük.
A
máz elkészítése: A tojásfehérjét gőz fölött verni kezdjük egy kis citromot vagy
ecetet cseppentve belé, ha már keményedik, a cukrot fokozatosan beleverjük, ha
már majdnem kész, hozzákeverjük az étolajat.
A
vájdlingba beleöntjük a mázt, hozzátesszük a kihűlt korongokat, majd
összerázzuk.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.