Oldalak

2016. december 17., szombat

Mézes puszedli




Könnyű és kiadós.

Hozzávalók:
3 tojás sárga, 10 dkg cukor, 1 dl langyos tej, 2 dkg szalalkáli, 20 dkg méz,58 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézes sütemény fűszer ízlés szerint
Máz: 3 tojás fehérje, 21 dkg porcukor, 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:
A tojás sárgát kikeverjük a porcukorral, a fűszereket hozzáadjuk, majd 1 dl langyos tejet és a szalalkálit.
20 dkg mézet felforraljuk, s ezt is hozzáadjuk, a végén a lisztet, a szódabikarbónával elkeverve.
Jól összegyúrjuk, majd 4 órán át pihentetjük. Ezután 4 evőkanál tejjel lágyítjuk, kinyújtjuk ½ cm szélesre, szaggatjuk, kisütjük.
A máz elkészítése: A tojásfehérjét gőz fölött verni kezdjük egy kis citromot vagy ecetet cseppentve belé, ha már keményedik, a cukrot fokozatosan beleverjük, ha már majdnem kész, hozzákeverjük az étolajat.
A vájdlingba beleöntjük a mázt, hozzátesszük a kihűlt korongokat, majd összerázzuk.

S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be. 

1 megjegyzés: