Oldalak

2016. december 15., csütörtök

Írtam egy kommentet,

s eszembe jutott, ebből bejegyzés is lehetne.

Ami öröm, megfordult a betegségem, s már tudom emelni a karjaimat, nem húzzák le súlyok, stb., s emiatt a hangulatom is jobb lett. Már nagyon kétségbe voltam esve, nagyon. Ha már nem is írtam róla, akkor is. A napokban takarítottam, sütöttem, tervezem a karácsonyt. Szóval "kisütött a nap".

Van egy mézes puszedli receptem, nem karácsonyi, azt sütöttem tegnap. Nincs benne tejföl, vaj vagy vagy margarin. Először nem értettem, azt hittem elírtam. Keresni kezdtem a neten, nem találtam ilyen receptet. Megjegyzem a múltkor egy vaníliapudingos almás pite receptjét is kerestem, az sem volt fent. Hasonlók igen, ugyanez nem. Nem mindegy, hogy valamihez 1/2 dl vagy 1/2 l tejet öntünk. Akkor a szomszédasszonyom segített ki, a receptet anno tőle írtam le. S mikor elkészült, megállapítottam ez egy fantasztikus sütemény most is, nem csak pár éve. Most kockáztattam, ha sem a hozzávalóknál, sem a leírásban nem szerepeltek a zsiradékok, lehet, hogy mégsem írtam el. Így is volt, könnyű puszedli készült, hitet adott a sütéshez. (S a sütemény fogyása is bizonyíték rá.)

Írtam múltkor a hógömbökről, most találtam néhány illusztrációt róluk.  Kedvenc blogom, minden műfajból, sok témából hoz illusztrációkat.S Keszthelyen egy kirakatban sokfélét láttam belőlük, sok országból, valószínű egy gyűjtemény részei lehettek. Miért is nem fotóztam le őket?

Tudjátok mivel töltöm az időmet? Akkor, ha nem olvasom ismét a Bélügyeket?. (Azt nem lehet folyamatában olvasni, de most, másodszor is figyelek fel benne újdonságokra, s nagyon jól tálalja a szerzője. Olyan összefüggésekre is rávilágít, az ember nem is gondolna rá.) A Doc Martint nézem a joutube-on. Tv-t nem nézek évek óta, nekem kimaradt, amikor valamelyik csatorna vetítette. A menyem rákapatott. Jól rákapatott, minden estére beiktatom, néha több részt is.


6 megjegyzés:

 1. Hú.,nagyon köszönöm ezt az illusztációs blogot!!!!!! Az első hógömbös képed: csodás nekem!
  Doc Martint mi is néztük.:)
  Az első hógömb,amit életemben láttam,gyerekkoromban volt, egy ismerős család nappalijában volt a kisasztalon,alatta csipketerítő. Ámulva csodáltam és kezembe vehettem,de persze a felnőttek mondták: nagyon vigyázz rá!
  Én ,mint egy törékeny tojást,visszatettem a helyére . Utána sokáig a szívemben őríztem ezt a képet, boltban venni nem lehetett,tehát nem is vágytam rá. De ahogy lehetett,vettem a gyerekeimnek.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó az az illusztrációs oldal!

  Világéletemben szerettem a hógömböket, de nekem soha nem volt, valahogy mindig kimaradt az életemből. A mostaniak meg már nem olyanok, mint régen :)

  VálaszTörlés
 3. Jaaa és kérem szépen azt a könnyű, puszedlis receptet!

  VálaszTörlés
 4. Örvendek a jóllétednek, és sok-sok puszi Gannáról - talán erőt ad ez is:))
  Tévében a Doc Martin nekem is nagy kedvencem, a történetei annyira emberiek, hétköznapiak.
  Na, és a hógömbök: imádom őket, de már elfelejtkeztem róluk, annyira rég volt a gyerekkor...

  VálaszTörlés
 5. A blog csodás, ezért is osztottam meg veletek. Sokat leírtatok abból, ahogy én is találkoztam a hógömbbel, s vágytam rá. 64 évesen csak került nekem is. Az első kép nekem is a szívem csücske. Azért néha ki lehet fogni jókat is, sőt Kecskeméten zenélőt is találtam! Zsuzsa jók a karakterek, ahogy a témát feldolgozzák, a szereplők, akik nem kikent-kifent színészek(mint egynémely mézesmázas sorozatban, legalábbis -tisztelet a kivételnek- voltak ilyenek is, anno), hanem emberiek. Hétköznapiak, mint mi. Nagyon drukkolok a dokinak!

  VálaszTörlés
 6. Nos, úgy látszik, szinte mindenkinek van "Hógömbös" története. Az enyém: Fél életen át vágyakoztam rá, csodáltam, de valahogy sosem kaptam/szereztem/jutottam hozzá. Aztán egyszer a vásárban vettem magamnak.
  És akkor kis idő múlva rájöttem, hogy nem is szeretem. "Azok" a régiek, azok másak voltak - vagy az emlékezés szépítette meg őket. Elajándékoztam. Most kézbe-fogható hógömböm nincs, de vannak az emlékezetemben...És azok szépek.

  VálaszTörlés