Oldalak

2024. augusztus 16., péntek

Augusztusi Murphy látogatások


 












 

Mióta nem jelentkeztem gyakorlatilag fogorvoshoz járok, s ahogy az lenni szokott, akkor romlott el az autó, az uram számítógépe. A legvadabb melegben mentem a fogorvoshoz, fogakat húzatni. Abban  sem hiba, sem gond nem volt, de hogy nem voltam magamnál egyik alkalommal sem, az is biztos. A meleg alapból kinyírt, a buszozgatás rátett, mert hogy légkondi kevésbé ismert, de még ablakot sem lehet kinyitni. No, így már sok volt. s  hab a tortán a városi menetrend tavalyi átszervezése, nos az mindennek a teteje. Mert mondták, hogy mire szálljak, honnan, s mikor jön, DE menetrendet nem tudták megmutatni. Ők tudják, kész. S kiderült, hogy nem igazán utasbarát módon történt az azóta már változtatott!!! átalakítás, tekintettel a nehezen megközelíthető városrészekre.

Harmadik alkalommal fiatalok álltak a buszmegállóban, kértem őket, hogy mutassák meg amit tudni szeretnék. Megtörtént. 

Tréfásan úgy szoktam mondani, hogy a Mónika sóba megyek, beférnék oda, az már biztos. Érdekes, sokan, főleg fiatalabbak nem értik a poént.


Ezzel a vloggal vigasztalom magam.Holland házaspár Franciaország bordói(Bordeaux) részén vett egy parasztházat, azt újítják fel, s az életük. Tekintettel a hölgy brocante /bolhapiac imádatára,  nos azokat alaposan megismerhetjük. A férj szinte egyedül dolgozik, kivéve néha szakmunkákat, a hölgy inkább felújít bútorokat, vendégházakat üzemeltet, kirándul, s bemutat néhány gyögyörű házat.
 

Alapos, szakszerű munka, tökéletes eredmény. Valami hiányérzetem mégis, a hölgy minden lakásbelsőjénél van. Számomra a bensőségesség, az élet hiányzik. Kíváncsi vagyok, ha esetleg valaki megnézi, ő is úgy érzi-e? Vagy alapból a stílusával van gondom?  Lent pedig egy általa bemutatott ház, amit nagyon szeretek.  Ezt elfogadnám.


 

8 megjegyzés:

  1. Anikó, minden elismerésem a tiéd, te egy hős vagy, hogy ki mertél mozdulni a kapun ebben a rettenet időben! A foghúzásért is irigyellek, mert (bevallom) én még mindig gyáva vagyok.
    Sajnálom, hogy valamiért nem lehet megnézni a videót, de majd próbálkozom, mert kíváncsivá tettél.
    Kellemes, szép hétvégét kívánok neked!

    VálaszTörlés
  2. Teljes mértékben egyetértek a lakásbelsőket illetően - túl steril, nem életszerű - van valami hiányérzetem vele kapcsolatosan (pedig alapból szép és izléses). Sajnálom, ez a nagy meleg eléggé megvisel mindannyiunkat s akkor még a foghúzások és a tömegközlekedés is rátett egy lapáttal. Jól vagy most már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ezt láttad te is. Fogam csütörtökre készül el, addig kisbabakent létezem.

      Törlés
    2. Túl"nagy" a rend, inkább bemutatónak gondolom...Egyébként szép, de kiváncsi lennék, hogy amikor használják is, milyen...
      Volt szerencsém egy meghiváshoz, új lakásba költöztek ismerősök, maguk készítettek mindent, Gyönyörű volt, de az is olyan , mintha csak azért csinálták volna hogy megmutassák, milyen lett a ház, belül, kivül...Nem volt elől egy fogkefe, tusoló, egy törölköző, egy pohár, távírányitó ,semmi...

      Törlés
    3. Ezen én is sokszor elgondolkodom, amikor nézem. Nincs benne élet, kirakat. De az egész túl steril. Pedig, ha főz a hölgy szívét lelkét odateszi.

      Törlés
  3. El kellene mennem nekem is fogorvoshoz. Nem fáj, de tudom, hogy egy hátsó fogam romlik. Persze, halogatom. Nagyon bátor vagy, hogy te elmentél, ráadásul ebben a melegben, és busszal. Kívánom, hogy minden rendben legyen a fogaiddal, és hogy minél előbb befejeződjön ez a kálvária. Hogy vagy most?
    Nagyon várom, hogy kicsit végre hűvösebb legyen. Nem lehet már ezt bírni.
    Szép képeket hoztál most is, mint mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, ez kényszerhelyzet volt, szétesett a régi. Egy darabom maradt, mindösszesen. Eszi, nem eszi, lépnem kellett. Közben lett autó, egy egy hét szünet az ünnep miatt, nem kell menni. Valaki, rokon mondta egyszer, minek autóval jarni, ha jó a buszközlekedés be a városba. Ingyen. Ilyenkor tudja meg az ember mit is jelent háztól házig, időre utazni. Autóval. S máskor is nagy segítség, az az igazság.

      Törlés