Oldalak

2024. augusztus 31., szombat

Egy álomvilág fotós hölgy


 és az insta fiókja, itt szinte többet ír, mint a vlogján. Különleges, érzékeny fiatal nő hölgy, különleges fotói. 

Ebben a videóban egy érdekes történetet mesél el, ami sajnos nem egyedi akárhol is éljen, lakjon, dolgozzon az ember. Nagy fájdalmakat kavart fel bennem is.



2024. augusztus 29., csütörtök

Jó példa a térszervezésre


ráadásul jó ízlése, gyönyörű tárgyai, könyvei, stb. vannak. A nézőinak száma önmagáért beszél.

2024. augusztus 24., szombat

Egy kis nyárbúcsúztató kert (is)


A floxok harmadvirágzása, meglepetésre, titokban


Ez a kúpvirág idén csodás bemutatót tart, mint a szomszédasszonyom krumplija. (Mása kiégett, de krumpli az lett neki!!!)




 







S a fogam elkészült, gyönyörű, de tényleg, de az alsó nagyon tör. Hordhatatlan. Ez van, majd megyek vissza hétfőn. Erre már mit lehet mondani, fele legalább tökéletes, három hét fogatlanság, pöszeség után.

Legyen szép hétvégétek!







Murphy úr nagyon ideszokott hozzánk

Parafa "fal", cseppfal volt a tűzhely és a konyhabútor felett. Elődeink készítették, azért vagy 10 évet kihúzott velünk, kétnapi főzéssel, rendszeres mosogatással. Nekik mosogatógépük volt. S Nem mindennapi használatra tervezték, egészen biztos. A különleges konyhai fal szép, egyedi, de nem használatra való. Felszívta a párát, vizeket, nedvességet, szétrohadt. Vagy két hete, minden ügyek közepén. Látni a falon is, ahogy jön le a vakolat. 
Keresni mestert 2 négyzetméterre, keresni csempét, ami elfogadható, stb. Vagy felteszünk fehéret, s fehér lesz a konyha, vagy valami paszteles színűt, de annak alkalmazkodnia kell a fenyő konyhabútorhoz, polcokhoz, amik megvannak, s a kék-sárga csempe  munkalaphoz. Oldjátok meg, s persze a legszűkebb keretből.

 





és az egyik oldal végeredménye

  

Igazából kék és okkersárga a szín

s e pillanatban ez a csempe a befutó

körülbelül ilyen árnyalatú lesz, mint most a nedves, koszos fal. Csak a színes rész, s mindössze 42 cm széles, nagy kihívás a vásárláshoz.


Ez aztán egy színes lakás! S mellé egy lélekház


 A háziasszony Velencében élt, tanult egy ideig. Áthatja a gondolkodását, szemléletét.  Szakácskönyveket ír, gyűjt, az egész lakás színes, s a színeket ételekhez hasonlítja vagy inkább alapanyagokhoz. Imád főzni, vendégeket fogadni. Az életszeretete lejön a házából. 

S néztem egy másik léleklakást is. Mutatom:



2024. augusztus 19., hétfő

Amikor dogozik a szél









 S rántja magával azt aki útban van.

Szép ünnepet mindenkinek !



Tévedés

 Hidegfront érkezett,





azt hiszed, most aztán eljött a Kánaán . Hát nem. Olyan hulla vagy, hogy mozdulni se tudsz.

Ezek se mai fotók, de szeretem őket. A hídnál a kutyaboldogság sétál. Mint egy kiscsikó úgy nyargalászott a réten, póráz nélkül.


2024. augusztus 17., szombat

Valami gyönyörű és egyedi!

 

 s az Insta fiókja:

Ablak a kertre

 

Egy kommentből:  Nem tudom felfogni, hogy miért követne bárki is egy trendet… lenyűgözőbb, ha a szíveddel jársz és csinálsz… elvégre az otthonodnak tükröznie kell, hogy ki vagy… az otthona igazi tanulság ebben.

2024. augusztus 16., péntek

Augusztusi Murphy látogatások


 












 

Mióta nem jelentkeztem gyakorlatilag fogorvoshoz járok, s ahogy az lenni szokott, akkor romlott el az autó, az uram számítógépe. A legvadabb melegben mentem a fogorvoshoz, fogakat húzatni. Abban  sem hiba, sem gond nem volt, de hogy nem voltam magamnál egyik alkalommal sem, az is biztos. A meleg alapból kinyírt, a buszozgatás rátett, mert hogy légkondi kevésbé ismert, de még ablakot sem lehet kinyitni. No, így már sok volt. s  hab a tortán a városi menetrend tavalyi átszervezése, nos az mindennek a teteje. Mert mondták, hogy mire szálljak, honnan, s mikor jön, DE menetrendet nem tudták megmutatni. Ők tudják, kész. S kiderült, hogy nem igazán utasbarát módon történt az azóta már változtatott!!! átalakítás, tekintettel a nehezen megközelíthető városrészekre.

Harmadik alkalommal fiatalok álltak a buszmegállóban, kértem őket, hogy mutassák meg amit tudni szeretnék. Megtörtént. 

Tréfásan úgy szoktam mondani, hogy a Mónika sóba megyek, beférnék oda, az már biztos. Érdekes, sokan, főleg fiatalabbak nem értik a poént.


Ezzel a vloggal vigasztalom magam.Holland házaspár Franciaország bordói(Bordeaux) részén vett egy parasztházat, azt újítják fel, s az életük. Tekintettel a hölgy brocante /bolhapiac imádatára,  nos azokat alaposan megismerhetjük. A férj szinte egyedül dolgozik, kivéve néha szakmunkákat, a hölgy inkább felújít bútorokat, vendégházakat üzemeltet, kirándul, s bemutat néhány gyögyörű házat.
 

Alapos, szakszerű munka, tökéletes eredmény. Valami hiányérzetem mégis, a hölgy minden lakásbelsőjénél van. Számomra a bensőségesség, az élet hiányzik. Kíváncsi vagyok, ha esetleg valaki megnézi, ő is úgy érzi-e? Vagy alapból a stílusával van gondom?  Lent pedig egy általa bemutatott ház, amit nagyon szeretek.  Ezt elfogadnám.