Oldalak

2022. március 19., szombat

Meglepódtem,

hogy március 15.  óta nem írtam bejegyzést. annyi a pörgés, elmaradt. Gyermekem hazajött látogatóba, lebetegedett, remélem csak megfázott. Így elmaradnak a tervezett látogatásai. Kiéhezve érkezett, rendes ételre, oda kellett tegyem magam. Melegszik az idő, akadnak kerti munkák, beosztva. Mindig készülők a repedezett föld fotóval, elmarad. Pedig a diófa alatt olyan repedezett, mint tavaly a nagy szárazság, kánikula idején volt. Mi lesz itt még?

Azt hinné az ember még nincs látnivaló a kertben, pedig lassan akad. Meglepődöm rajta mindig. Idén a hunyorok csodaszépek, s meglepetésre nyílnak a pár éve ültetett, eddig bujkáló tőzikék is. Idén a primulák nem szépek, ill. csak a lilák, a többi most bújik ki a földből!!!! Ez van, szeretik a vizet, eddig nem kaptak, sajnos. Locsolom őket (is). A zsibavirágok viszont dúsak!!! Élvezik a kerti talajt. Ők is primulák, kankalinok, de errefelé (is) így nevezik a z erdőn, vadon nyílókat.








A törpe (?) íriszek idén nagyon hozzák magukat, a lilák, most ezek a bordók, s dúsak is. Mindig van meglepetés.


Meglepetésre a bokrok szépen, csendben rügyezni kezdtek, a japánbirsen bimbók is vannak már.







S a krókuszok is szépek, dúsak idén. Azok a sötétlilák! Naponta többször csodálom, dicsérem őket. S persze az ember távolabbra is gondol, félelemmel, szorongva és együttérzéssel.

6 megjegyzés:

  1. Nálatok már nagyon tavasz van! De jó nézegetni a szépségeidet! Mind, mind nagyon csodálatos! Az a tőzikés, hunyoros fotó mindent visz! Az én hunyorjaim lehet hogy vissza fognak bújni a földbe, nem haladnak semmire, pedig minden áldott nap biztatom őket.
    Fiadnak gyógyulást, neked pedig jó főzőcskézést kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Margó, a hunyorok idén csodásak. Csak a fehér veszett el. Q hosszú szárú kankalinoknak még gondolata sincs, látod, minden más

      Törlés
  2. Fejképed de szépséges...A kerted is már most tele virággal,el hiszem hogy gyönyörködsz bennük!hisz tényleg szépségesek. Jobbulást a fiadnak...
    Tudom nem a legjobb megoldás, de én egyenlőre próbálom a fejem a homokba dugni, talán jobb ha nem tudok semmiről.A végteleségig nem tudom a fülem, szemem elzárni...próbálok nem a "külsődolgokkal" foglalkozni.próbálok csak a szépekkel foglalkozni.Jó feltöltödést kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak amennyit szabad, de ott van a háttérben. Ma kérdezte valaki, van-e bunkerünk? Nincs.

      Törlés
  3. Ide járok szép kertet nézni. Máséban gyönyörködik az ember, ha sajátja nincsen.

    VálaszTörlés