Oldalak

2019. szeptember 8., vasárnap

Ma

ismét három óta vagyok fent. Napok óta. Néztem a betegségem csoportjában a hozzászólásokat. Megnyugodtam, a többiek is így nyúlnak ki, mint én. Lehet, hogy egészségeseknek a sok nyavalygásom unalmas, nekem sajnos ez van. A heti időjárás nem emelt fel, az biztos.

A lakáshoz jöttek az ablakszerelők, betették a műanyag ablakokat. Amiket soha, de soha nem akartam.

 Hideg,  földszinti lakás, próbálkozunk a meleget bent tartani. Meglátjuk. Hogy jó másfél órás késéssel érkeztek, egy dolog. Hogy mint kiderül nem csak az ajtó színe lett más, de rossz oldalra forduló is lett. Szóval ajtócsere prolongálva. Utána rövid takarítás, s behaltam. Haza a házikóba, ebéd nem volt, tehát valamit gyorsan, félholtan.

Tegnap visszapakoltunk, takarítottunk, jön a gyermekem kedden haza. Tíz napra.  Mondám az ablakosoknak a javítás vagy két hét, gondolom minimum. Értették. Ez a nyugalom és a szakemberhiány országa. Ami ugyebár egyre jobban teljesít. Lassan, komótosan, biztosan. A hiányzó szakemberek helyett dolgozók elszúrják a megrendeltet. Kőművesek szakmunkára értsd építkezés évekre előre foglaltak. Javításokat végzi valaki?

A kertkapu még festetlen, általam. Egyszerűen nem tudom emelni, fenntartani a karomat. Gondolom azért lesz még megfelelő időjárás, s nekiállhatok. Addig az esők megedzik.



 A tavaszi, kora nyári ültetések. Az uram is rákapott a kertre, látom reggelente körbejárja... Fejlődünk.

Japánbirs termése, miközben egy ágán virágzik.

Mostanában még nem is fotóztam.Átmeneti az állapot, a nyáriak elvirágoztak, az újak kapaszkodnak, az asterek készülődnek. Augusztusi visszatekintő:





,



Középen ott van egy kétéves, hatalmas aster. Ural mindent és lenyom. Búcsúzni fog, ez nem megy, de megmutatom. Ki érti ezt?

Azért, ha végignézek a kerten megéri a sok pénz, munka, örömet és szépséget ad. Már tervezem az átültetéseket, kiadta magát ami nem működik, rossz helyen van, bár folyamatosan átültettem azért növényeket. Szóval ősszel sem fogok unatkozni, s remélem az uram is csinál egy utat, lépcsőt, vizes edényeknek tároló lapot. Szóval, feladat őszre is lesz bőven. Csak most pár napra el kellene menni valahova, kicsit kiereszteni. Majd, ha a fiam visszautazik.

8 megjegyzés:

  1. Őszinte részvétem - egészségi állapotoddal kapcsolatban, nem tudom, vigasztal-e, hogy ma arra gondoltam reggel, mégis inkább a fejemre húzom a takarót és nem kelek fel holnap reggelig- hátha jobb lesz...
    A kertre, arra meg már unom írni, hogy gyönyörű !!! Tényleg olyan, mint egy kicsi botanikus kert, tele szépségekkel. Aster ügyben én is valami "csökkentésen" gondolkodom, már lassan kezdenek a fügefámra hasonlítani - füge nélkül....

    VálaszTörlés
  2. Akkor nalad is nőnek? Túlnőnek.Szörnyű. lenyomnsk minden növenyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évekkel ezelőtt, amikor ide hoztam, max.fél méteresek voltak, most már a hatalmas bokrok simán elérik az egy méter. Szeretek itt lenni - vagy mi....

      Törlés
  3. Persze hogy kidőlsz ha 3 órakor már felébredsz. Valamikor aludni is kell.
    Nekem tetszenek a műanyag ablakok. Használat közben biztos megszereted őket.
    A kerted mennyei!

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást.
    Ami meg a szakmunkásokat illeti: az ország mi magunk vagyunk. A munkás is, aki rosszul dolgozik, megengedi magának a mulasztást. Ő is hozzájárul ahhoz, hogy a helyzet olyan legyen, amilyen.
    Mindig csak azt tudom mondani: hidd el, lehetne rosszabb is. Sőt: van nagyobb káosz is.
    Meséljek? :)

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást... felüdülés lehet csak végig nézni...annyira szép az egész kert...

    VálaszTörlés