Oldalak

2019. szeptember 20., péntek

Megértem,

ha nem is fogadom el a blogírást mellőzőket. Magam is így vagyok. Egyszerűen elborítanak a tennivalók, s a "feladat" nem a blogbejegyzés megírása, hanem... Sorolhatnám. Most bejött a lakásnál mégis a kéményprojekt. Hurrá.

A napokban úgy keltem korán, hogy volt időm fotózni.





Követni a nap felkeltét a szemben lévő erdő mögött.

Fiam visszautazott, dolgozni. Tegnap sétáltunk Zsebivel, s van egy ház, a tulaja Brüsszelben él. A szobában, az ablak előtt már a plafon felé nőtt a gaz. A szulák, ha jól láttam. A ház amúgy, míg laktak benne topon volt, most elárvult, lakatlan, udvarát felveri a gaz. Égigérő gaz. Vagy már kicsit múltidős, mert látom levágták, szellőztetik a házat is, bukón vannak az ablakok. Azt hittem új gazdára lelt, nem, csak most odafigyel rá valaki.

Sétáink másik látványa a "kerti törpe gyűjtemény". Nagy divatja lett. Egyszer fotóznom kellene, van gazdagabb, van csak éppen pár darabos kiállítás is. Viszont úgy látom megszaporodtak  kertekben.

S mi ismét gazdagabbak lettünk egy macskával. No nem új macska, csak hazatért macska. Cirnyó úrfi hozta haza az étvágyát. Ha nem tapasztalnám nem hinném el. Eszméletlen félóránként mi fér bele. Hosszú volt a nyár, a sok küzdelem, pótolni kell a leadott kilókat, elhasznált energiákat. Ennyire?

5 megjegyzés:

  1. Én is folyamatosan hadilábon állok a szabadidővel. Érdemes korán kelni a reggeli fények miatt. Mi egy hete voltunk szabadságon, Zalában - ugye ilyenkor aludhatna tovább az ember - de én bizony mindennap még napkelte előtt keltem és már kint határban köszöntöttem e felkelő Napot :)

    VálaszTörlés
  2. Jó fotók...Szeretem az ilyen képeket!Én mint már többször is írtam, nagyon be vagyok "határolva", de ettől független szeretek "ébredős", és "lemenős" képeket készíteni.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a kerti törpe mániat már én is tapasztaltam.
    Ha fizetnének sem tenném a kertembe, de ez én vagyok, kinek mi tetszik 😊

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Orsival. Ki nem állhatom a törpéket. A naplementék pedig mostanában szépek - bizonyára van meteorológiai oka - de nem is az a fontos, hanem az, hogy jó ránézni.

    VálaszTörlés
  5. Ehhez írtam kommenteket, emlékszem.Hova lettek?

    VálaszTörlés