Oldalak

2019. szeptember 16., hétfő

Két ásás közt egy Forsyte Saga

Pontosan ahogy leírtam. Ásni a múlt héten kezdtem el, aztán természetesen kinyírt. Napokig pihentem, s ráakadtam a sorozatra a Videán. A 11. résznél tartok. Ha kipurcanok, pihenésképpen megnézek egy-két részt. Fekete-fehér, s még mindig leköt. Azt hiszem ez egy jó sorozat volt. Olvastam is,  még vén fejjel is újraolvastam, mégis örülök, hogy ismét nézhetem.

Örömhír, gondolkodtam is, hogy megosszam-e? Annak idején, mikor a fiam őssejtbeültetése volt velem izgultatok, 5 éve 8 hónapja jól van. Ma volt  felülvizsgálaton. Aztán pár nap, s elrepül... Mi pedig folytatjuk az ablakcsere bonyodalmait.






Ezek vasárnapi fotók, a kedvenc tavunkról jöttünk hazafelé, beléjük futottunk. Modern szüreti felvonulás. S képzeljétek a tavon még ennyi horgásszal sem találkoztunk, a parkoló tele volt autóval. Mi történhetett? Viszont gomba egy sem volt, a ciklámen is gyengén virágzott. Gondolom a kevés eső nekik sem használt. Tavaly itt szinte beterítették az oldalt.



S jöjjön a kertem, ki nem hagynám. A fehér asterek, kicsi menyasszonyok vagy inkább nagyra nőttek?:


 


A kékszakáll idei vétel, elődje tavaly elpusztult. Érdekes a sötétlila többéves, negyed ennyire nem dús. Nem öntöztem eleget? Rossz helyen lehet? Van valakinek tapasztalata?


A kékgyökér nyár végére, s átültetve tért magához. S petúniát is hozott magával meglepetésként.


Az egyetlen rózsaszínű szellőrózsa, Petrától, éppen egy éve kaptam, mikor meglátogattuk a kertjét.



A fehér pillangóvirágokat nagyon kedvelem, íme:



  

S végül, de nem utolsó sorban az oxalis Mancokától. Blogos kert!!!!



2 megjegyzés:

  1. A gombának egészen biztos, az eső hiányzott. Hol nő vadon ennyi ciklámen ? Én azt hittem, az csak a hegyesebb, magasabb vidékeken van (én a Triglavra menet találkoztam vele, úgy 1300 m körül...) Az utolsó képen a szerencselóhere van - kint telelteted ? Mert nekem cserépben él és mindig behozom télen.

    VálaszTörlés