Oldalak

2018. január 12., péntek

Zsebi

kisasszony bajban van, s mi is miatta. Zsebi nagyon vakarózott. El az állatpatikába vagy inkább telefon. Lehet oka baromfihús, vegyem el tőle. Nagy csizmaügy közepette Zsebi diétát is intéztük. Csak nem lett jobban, tudom, lassan ürül ki a szervezet. Közben fekhelyet cseréltem, eltávolítottam, stb. A végén mégis elmentünk az állatorvoshoz. Injekciók, egy hetes kitartással, aztán ha nem jobb akkor tényleg diéta. Most élénkebbnek tűnik, eszik, mondhatni fal. Meglátjuk mi lesz a vége.

A népek sem akarnak enni, ezeket a nyesedékeket, nyakat, pedig anno ettől bódultak be. Ez nem konzerv, de elmondták, hiába, mert a gyógyszerek az alap csirkehúsban már benne vannak. Viszont kaptam 40%-os hústartalmú száraz kismacska eledelt. Kismacska? Egy éves korig szólna. Mózsi kicsi, de súlya van. Bársony hatalmas, már nagyobb az anyjánál is. Öregasszony szolid cica, csendben eszik, alszik. Cirnyó úrfi táplálkozni jár haza, s engedett már a követeléseiből, szerencsénkre, nem lehet bírni ennyi macskát etetni. Mondjuk egér se nagyon van a környéken, s sajnos madarak is ritkulnak. Éjszaka szedhetik le őket?

Így élünk mi!Cirnyó, Cicó, Bársony, Mózsi. A szerelem a szomszédban van, nem tudok úgy átmenni, hogy körbe ne lennék rágva, nyalva, "csókolva".

Amúgy a kertben így járunk mi. Tegnap vissza kellett forduljak Zsebivel a sétáról, mert jött utánunk az út közepén. Fájna érte a szívem,ha baj érné. Aztán némi táplálékkal eltérítettem, mi meg elléptünk. Jusson már a kutyának is gazda.

 

9 megjegyzés:

  1. :)) nagyon tetszett!! Zsebinek gyogyulast kivanok!

    VálaszTörlés
  2. Zorka sajnos allergiás lett az olcsóbb kutya kajákra. Állandóan asztmatikusan lélegzett, levert volt és a fülén kihullott a szőre. Most nem tehetünk mást, mint vagy gyógyszert adunk, vagy vagyonokért antiallergént tápot adunk neki. A táp győzött. Azóta jól van és végre megint játszik. Humaritánus kegyeletből egy egeret etetünk a konyhában. Mondanom sem kell honfoglalóként jött be. Zorka jelzi a jelenlétét, de semmi sem inspirálja az egér elejtésére. :o))) Én pedig mitagadás már nem győzöm szusszal az egér utáni futkározást. Mivel a konyhában lakik Cinicini így oda se szagol a neki kikészített elemózsiára és a csapdákra. Süti kutya bezzeg beleragadt a ragacsba Theodor kutya orrára csapódott a csapda. A kutyáink nem mehetnek az éléskamrába az egerentyű viszont nem kérdezi, hogy mehet-e? Így a kutyákat sikeresen csapdába csaltuk. Nekik tetszettek Cinicininek szánt ötleteink. :) Mérget nem teszünk sehova más élőlények védelme miatt. Marad az egerentyű békés elviselése és háziasítása.

    VálaszTörlés
  3. Megvigasztaltál, hogy más kertje sem zöldebb. Kíváncsi vagyok mi lesz Zsebi vége, azaz mi derül ki. Sajnos, amit írtál errefelé mutat az ő esete is. Akkor nálatok nagy kalandok vannak, látod, nem kell kimozdulni. Ajánlok egy kis vígjátékot hozzá, ráadásul francia. Jókat nevettem rajta. https://www.youtube.com/watch?v=0WvSkY0sTdw

    VálaszTörlés
  4. Nem, nem, nem akarlak se megijeszteni, se elkeseríteni és őszinte szívemből kívánom, hogy előbb utóbb valami pozitív változás történjen. Lili előtti kutyámnak volt valami bőrbetegsége - nos, senkinek nem kívánom azt a kálváriát, amit vele végigjártunk. Persze lehet kísérletezni, s.k. főzött házi koszttal próbálkozni még talán a legreményt-keltőbb - persze tudom, az bizony + feladat...
    Kíváncsi vagyok a fejleményekre, mindenképp számolj be róla és - természetesen - mielőbbi gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megtudom, megírom. Lehet, hogy mégis ételallergia lesz. Félek.

      Törlés
  5. Először a blogomra írt kérdésedre válaszolok: Igen, a legtöbb esetben csak a mintaíven szerepel a minta és teljesen fehér vászonra visszük fel. Az előre színesen nyomtatott vászon sokat segít, de igen kemény, nehéz rá dolgozni.De nem vészes, elteszem, egyszercsak kedvem szottyan hozzá.
    De érdekes! Egyre több olyan állatot hallok aki allergiás, már ha jól értem hogy arról van szó. A lányom kutyája sem bírja a baromfihúst. Szerintem fognak a cicák egeret, csak nem látod. Ha atkásak, akkor az állatorvosnál kapott bármi hatásos lesz és a fekhely elégetése segít.

    VálaszTörlés
  6. Esznek ők is egeret, mert elfogytak a környékről. Mindent kicseréltem, hogy ez se legyen ok, de viszket most is, vakarózik.Doki, mikor vizsgálta azt kívánta, bár találna benne élősködőt, nem talált.Nehéz ügy.

    VálaszTörlés
  7. A kisebbik lányomék 13 éves kutyája is valami kutyakajától lett beteg, az állatorvos eltiltotta. Pontosabban olyat ajánlott, ami méregdrága. Ki tudja, miket tesznek bele ezekbe. Anyám minden maradékot összemosott, ha nem volt más, azt adta az állatainak. Idő múltával a húgom és a nővérem kezdték hordani a macska-kutyakajákat, onnan kezdve az állatok nem ették a mindenféle maradékot.

    VálaszTörlés