Oldalak

2018. január 26., péntek

Addig jár a macska

a kútra amíg a lába meg nem sérül. (vagy ki tudja? Bokorban? Fáról potyogva? vagy éppen a kúton bosszantotta a kutyát, s az felugrott, s elkapta. Minden estre húzza, fáj neki, háromlábú. Bársony.)

Visszavágtam két napja a nádat, mert törtek fel alatta a nárciszok. Akkora a köd, alig látni a kertben, pedig ma elhordtuk volna. Bár, ki tudja? Délutánra jó időt ígértek. meglátjuk.


12 megjegyzés:

  1. Egyenlőre várok, tudod őt megfogni nehéz. Már volt, hogy 5-6-szor megsimogattam, de máskor úgy kiugrott, most is, hogy megnéztem volna mi van vele.

    VálaszTörlés
  2. Egy kis fertőtlenítő Betadinnal készülj elő...és locsold! Ha teheted.
    Érdekesek ezek a félig elvadult cicák.
    A férjem a tv-nél dolgozik és egy esetben Esztergályos Cecíliát kellett vinnie. Cecília arról számolt be neki, hogy sok az elvadult macska a környékükön. Nem tudja mit kezdjen velük... A lényeg az, hogy ez nagyon meglepett! Én egyáltalán nem találkozom elvadult cicákkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, ő a szobában alszik, bent eszik. Amit leírtam vele már egy csoda, annyira félénk volt. A Mózsi, ha olvasok az ölemben fekszik, alszik. Testvérek, egy alomból. Tényleg rengeteg a kóbor macska, az alapítvány gyűjti be őket, vannak ún. nevelőszülők, akiktől örökbe fogadhatók, s vannak, akiket nem visznek el. Úgy volt, hogy őt is viszik, itt ragadt.

      Törlés
  3. Gyogyulast kivanok a cicanak! itt most csak tekerges van, a het elejen pl plusz volt, akkor lelepett ,2 napig nem jott haza..tegnap a hideg hazahozta csak eszik alszik:)nehez a macska sorsa:)

    VálaszTörlés
  4. Ágnes, megnevettettél. Szegény, ezen már csak az uram tud siránkozni, már a macskáink sanyarú sorsán.

    VálaszTörlés
  5. Megtévesztesz. Bent eszik, alszik, de megfogni nem tudod. Nehéz ezt értelmezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy írom Bea, már az, hogy kétszer engedte magát simogatni csoda volt.Ilyen. Ha megfogtam szó szerint kitépi a kezemből magát, pedig az ember finoman nyúl hozzá. Lassan melegszik fel. Eleinte, ha csak ránéztél elfutott.

      Törlés
    2. van ilyen macska. nővérem macskája se engedte megfogni magát, pedig tízvalahány évet lehúztak együtt, lakásban. Ő óvatoskodott Marihoz, amint lefeküdt, de akkor se engedte megsimogatni magát. Én ha ott voltam és kicsit közelebb mentem hozzá, már fújt és a lábam felé kapott.

      Törlés
  6. Ó, szegény Bársony! Az én kutyám pár napja egy kutyatámadás következtében sérült meg. Nem győzöm csodálni, hogy az állatok milyen hősiesen, türelemmel viselik a bajaikat, pedig biztos, hogy nekik is nagyon fáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért én is csodálom őket, Miskánál már annyira tudtam, ha úgy néz, akkor bizony beteg.

      Törlés
  7. amilyen ügyes a macska, bizonyára inkább egy kutya kapta el:-) emlékszem, gyerekkoromban anyám mennyi macskát ápolt, elcsavarogtak több napra, akár hónapokra is, fél szemmel, hatalmas sebekkel tértek vissza. Anyám szeretettel, egyszerű étolajjal kenegette, lassan mind helyrejött. Később a macskákat én amolyan "fogyóeszköznek" neveztem, főleg mikor a nagyapám meghalt, és anyám nem vette időben észre, hogy megfialt valamelyik valami sutban és már csak több hetes korukban jövögettek elő csapatostul, akkor már nem lehetett azonnal megfojtani őket vízben. Volt egy macska, amelyik akár háromszor is szült egy évben, rengeteg volt a kismacska, de csak pár hétig, utána kezdtek fogyogatni. Közel volt a határ, mindenfelé bóklásztak, ki tudja mi történt velük. Aztán lettek újak, megint újak, cserélődtek. Nem lehet megvédeni őket semmitől, persze ha kezeled őket - ha hagyják, mert van amikor annyira fáj valami, hogy egyenesen visszakarmolnak, nem engednek a sebhez nyúlni - hamar helyrehozza őket a természet.

    VálaszTörlés