Oldalak

2016. február 23., kedd

Színekbe öltözve


 "A kihajtás idején még mélybordó minden, akár egy erdő messziről, akár a tulipán,  a császárkorona földből kibújó első centiméterei. Utána ez egyre világosodik, egészen az aranysárgáig, de ez csak néhány pillanat, mert  a nap máris smaragdzölddé varázsolja az új jövevényt.... A zöld szín aztán egyre mélyül, míg végül jön az ősz, aztán végigjátssza az egészet visszafelé, csak sokkal látványosabban." Lechner Juditot idéztem a Fűszeres-virágos kalendárium című könyvéből.

E sorok miatt fogtam  a kezembe fényképezőgépet. Persze van ami alapból bordó, és sárga, és..., de a sorok varázsa akkor is fogott.

 
 Kikeleti bangita

 Spirea

 Borbolya

Primula

 Illatos bangita

 Téli jázmin



Japán kamélia

7 megjegyzés:

  1. hú, csodákat mutatsz, az a könyv is, de a szép makróid is lenyűgöztek

    VálaszTörlés
  2. Katalin, alig tudtam makrózni. Hidegben azt hittem amiatt, valamiért nem akart beállni a fókusz. Amik kimaradtak, milyenek lehettek volna-. S tényleg ezek a mondatok vittek ki, szépen ír ez a hölgy, s jókat.

    VálaszTörlés
  3. Megint tetszik egy képed, a Primula, ha szabad, akkor kitettem megint, majd a cicát is szeretném.
    Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, micsoda gyönyörűségek!:)

    VálaszTörlés
  5. Spírea piros levéllel ? Kérlek majd tegyél fel később is fotót róla, hogy milyent virágzik. Én ilyen piros-levelűt még nem is láttam/hallottam. És bizony szurkolok nekik (meg a sajátjaimnak is), hogy megkímélje őket a teremtő egy pár napos fagytól - mart akkor jaj nekik....

    VálaszTörlés
  6. O az az elso kep:)szivbemarkoloan hasonlo.

    VálaszTörlés