Oldalak

2015. április 15., szerda

Nyár

a buszváróban
a buszon
az utcán
a kertben
a fa alatt

a házban hideg van. Hiába tömés épület, tartja hőt. Mindent kitártam, hogy dőljön be a meleg, pár nap, s  itt is kellemes lesz a klíma. Igaz, közben lehűlés lesz...

Maradtam táppénzen, pénteken dokihoz, már a tüdőrtg. eredményével. Mondta: elhúzódó.  Ezt az ember érzi, csak kellemetlen. Nekem, a munkahelynek. S november óta a 3. elhúzódó. Így már enyhén szólva is kicsit sok.

Délután imádtam  a diófa alá kiülni. Inkább kimenekültem  a benti hideg, hűs elől. Nézem a földet, repedezik a szárazságtól. Egy-két növényt, főleg az új ültetésűeket locsolom. A szemtelen vakond éppen az új bokromat túrta ki, jó, hogy észrevettem.

Vettem egy SzépLAK-ot. Néha megveszem, főleg utazáskor. Ez nekem most nagyon bejött, sok ötletet kaptam belőle. Marad a fekete-fehér szekrénysor, igazából vajszínű-sötétbarna, bepróbálom majd a helyét, átfestem, aztán ami kimarad azt fogom árulni, odaadni. Jöttek ötletek  a tűzhely fölötti tér megoldására. A házban. A konyhapult cementlap borítású, de nem maradt elég a falra. S régi gyártmány is. Találtam a Moza Stúdiót, remélem ott szóba állnak velünk, vagy akár raktáron is tudunk válogatni annyit, amennyi nekünk kellene, kb. fél négyzetméternyit. Bízom bennük. Másik, híres, s általam nagyon becsült cég nem méltatott válaszra minket. S voltak még más ötletek is. Laminált padlóburkolat falra: Parador. Ha a mozaik nem jön össze, esetleg üveglap, ez utolsó lenne, kétségbeesésben.

A "Személyre szabott szabálytalanság" lakása egyedi, s sötété színei ellenére nagyon bensőségesre sikerült. Legalábbis engem nagyon megfogott. Böjtös Kinga szokásos nem szabályos, trendi, de melegséget hordozó lakásbemutatói.  S a "Bátran  a színekkel", ami gondolkodásra késztetett. S még sok más érdekesség is volt. Imádtam.

S pár fotó a virágokról, növényekről, Zsebi kertről. A bokrok most kezdenek beindulni, s van virág,  amit keresek a fű közt. Kicsit elrontottam a virágos részt Zsebinél. Mindig tanul az ember. S apám padja körül is kezd alakulni a hangulat, később fotóztam azt. Ill.  majd alakul, de már útra kelt, elindult.

 










5 megjegyzés:

  1. Apám padja.....Milyen szép ez!!!!
    A kis piszok cica éppen a madáritató alatt ül.Ejnye.:)
    Hú,de jó,hogy neked ilyen nagykavicsos a fal melletti rész! Olyan régóta szeretném én is, de nem hoz az ember.:(
    Nyár.Bizony nyár és hasogat a fejem...

    Elhúzódó bizony ez a betegség.Az arcüregem még mindig nincsen meggyógyulva.:(

    VálaszTörlés
  2. Mónika, a kavics a kiülő mellett van. Ekkora volt, majd besüllyed. Még a másik két oldalra is kellene, hordja rá a sarat, valaminek fel kellene az esővizet, a lecsorgó esővizet fognia. Majd szép lassan. Azért javulok, csak nagyon lassan.

    VálaszTörlés
  3. Egy"halk" tanács: (egy kísérletet megér) én naponta beveszek egy mokkáskanálnyi ascorbinsavat (=C vitamin) Nem patikában kell venni, 10 db-ot 1000 Ft-ért, hanem gyógyboltban, Pécsett több helyen is kapható. Biztos, hogy nem árt, de hátha kicsit segít ellenállóbbá válni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jo bejegyzes Aniko! engem is az "apam padja" fogott meg a legjobban!
    Nagyon szepen alakul a kerted, nagyon hangulatos.
    Attol tartok lelkieredetu is lehet a betegseged, az apukad elvesztese meg eleg friss.Elotte is tul voltal terhelve.
    Jo pihengetest kivanok, gyogyulj meg vegre!

    puszillak:)

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a hangulatokat amiket magad köré teremtesz. A kert nagyon tetszik.

    VálaszTörlés