Oldalak

2015. január 21., szerda

A lelemény




0

11 megjegyzés:

  1. Na végre egy értelmes kezdeményezés!! :D

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a hatóság is a dolgát teszi,ők is dolgozó emberek. Miért kell cinkosan összekacsintva törvényt kerülni, kiröhögni a másikat? Engem nagyon dühít az is, amikor a rádióban röhögve bemondják, hol van trafi, lassitsatok. Hát épp azért van, hogy néhány barmot elkajon, aki valamennyiünket veszélyeztetve száguldozik! Igenis, kapják el, aki feketén dolgoztat, feketén túlóráztat, nem tartja be a munkabiztonsági szabályokat. Ha következmények nélkül élünk, milyen világ ez? Ja, olyan, mint a mai:-(

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ez inkább már a ló túlsó oldaláról szól, mert kicsit ásestek oda.

    VálaszTörlés
  4. Ha nem lennék hatóségi túlkapások, mert hozni kell a havi normát akkor nem született volna meg ez a harangozási rend.
    Én pipa vagyok rájuk, mert nagyon nem tudják már, hogy merre vannak arccal.
    Csak egy saját példa:
    Édesapám pici üzlete nagymamám házának a garázsából lett kialakítva. Nagymamámnak nagy kertje van és azt a paprikát amit ő termel mint őstermelő - egyébként édesapám is az a házában árulja és volt, hogy az üzlet elé volt kirakva a paprika és a z eladó lányoknak kellett odaadni az árát, mert a mamám pl fodrásznál volt vagy hasonló. Természetesen az egyik ellenőrzés alkalmával ezt látta a kedves ellenőr, és megbüntették a boltot 150 ezer forintra. Ha nem látják a fizetést akkor meg csak 100 Ft-ra büntették volna -közölte kegyesen az ellenőr- mert túl közel volt a bolt bejáratához.
    Másik: a rendőrök engem megállítanak igazoltatni, de a mellettünk elszáguldó rendszám nélküli ötcigányos zsiguli után nem mennek és amikor én ezt szóvá teszem akkor azt mondja, hogyha most nem lenne jó fej akkor fel kellene jelentenie, mert rasszista kijelentést tettem vagy mi...már nem emlékszem pontosan, mert a fejem már kezdett éppen füstölni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi Holdgyöngy, de ez most kiszakadt belőlem.

      Törlés
    2. De ez a harangozós izé is túlzás, ha úgy tetszik túlkapás. És ha ezt így folytatjuk,sose lesz vége.

      Törlés
  5. Ki folytatja? Tudod, a környezetemben többen mesélték megkapták az ellenőrzést, de minden rendben volt, erre megbüntették őket, mert a "kilincset bal kézzel fogták meg". Lényeg: valamire fizetni kellett. Ez kinek a túlkapása? Aki kimegy? Aki kiadja? Aki utasítja? Valaki túlbuzgó? Ennyi túlbuzgó? Nem egy földrajzi környezetben. Ez már valahogy nem véletlen. És ez a sok büntetés valahogy félelmetes, akárhogy is. Általában a sok büntetés. A sok pénzbeszedés.... S amit Aranyalma leír kissé pepitában, de másra is igaz. Ezek már túlkapások. Félelmetesek.
    Aranyalma, te is a "kilincses esetet" írod le, újabb példa.Ha akarom fehér, ha alkarom fekete, de bűntetendő.

    VálaszTörlés
  6. Minden hatóságnál megvan a havi minimum összeg amit teljesíteniük kell és ez gusztustalan. Évtizedek óta próbálnak minket ellehetetleníteni, de a magyar ember leleményes, mindig kitalál valamit. Túlzott elnyomásban élünk, ezen nagyon is jól tükröződik, szinte bármit megtehetnek a kis emberekkel, a kényesebb réteget (gazdagok, politikusok -ide mondjuk egyenlőségjelet is rakhattam volna, kissebbség stb) békén hagyják, meg még meg is jutalmazzák.
    Szerintem a legrosszabb megoldás, hogyha nem reagál az efféle igazságtalansára az ember. ÉS ez a H.rend egy kultúrált válasz volt, nem anyázva mentek neki az igazoltató rendőrnek, ellenőrnek, bárkinek.
    Én azért is vagyok rájuk mérges, mert statiszták az ország kirablásában, leginkább a természeti értékekre, erőforrásokra (víz, a makói gáz.....) a földekre gondolok, és az ilyen ügyekre:
    http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2014/10/az-nfa-kontra-kajaszo-perben-dontes.html
    És ha már föld. Annak idején amikor bejöttek a multik mi fóliáztunk, paprikát, paradicsomot, salátát, uborkát termeltünk. Az utolsó szezont úgy zártuk, hogy egy kanyi nem volt a pénztárcánkban miután édesapám kifizette a munkásokat, mert a multik lenyomták mindennek az árát, mi csak dolgoztunk, dolgoztunk a nagy semmiért. Ilyenkor kellene meglennie annak az összegnek amiből egy 4 tagú család következő év májusáig elél, van tüzelő, tud enni valót venni, tud számlát fizetni.. na nekünk ilyenkor ez nem volt. Édesanyám árulhatta az ecserin a ruháit, meg amink volt, nagyszülők segítettek és társai. Én is, öcsém is segített. 16 évesen (ez volt az utolsó szezon)nyáron nem a barátnőimmel flangáltam a strandon, hanem a sátorban izzadtam a szüleimmel, nagyszüleimmel együtt, de mindhiába. Pedig nekünk még szerencsénk volt, mert nem kellett a nagybanira járni, mert a szomszéd városban felvásárolta az összevont iskolai menza. Viszont akinek nem volt szerencséje az mehetett a nagybanira, vagy könyöröghetett a multinak aki 90!!! nap múlva amikor fizetni kellett volna kitalálta, hogy nem volt megfelelő a minősége az árunak, ezért nem fizet. A környéken ebben az időben nagyon sok őstermelő felakasztotta magát, mert olyan adósságot halmozott fel amit élete végéig sem tudott volna kinyögni és nem tudta feldolgozni a kudarcot, hogy nem tud a családjáról gondoskodni.
    Mi felálltunk, de most sem túl rózsás a helyzet kiskereskedői szinten.
    Másik oldali nagyszülők álattartással foglalkoztak, ez is cifra történet, de erről majd máskor.
    Egy kicsit lehet, hogy ez már túlnyúlik a kezdő sztorin, de ez kellett ahhoz, hogy megértéstek, miért is vált ki belőlem ilyen erős érzelmeket.

    VálaszTörlés