Oldalak

2017. május 26., péntek

Utolsó, alkonyati dombramászás: Bükkszentmárton


Mai utolsó templomunk. Dombtetőn elhagyott templom, alkonyi fények. Fák rejtették el, el sem hittem, hogy ott találom meg. Viszont az ember szeme egész napos templomlátogatás után már ráállt hol és mit keressen.  Országútról mentem fel,

 

 az autó valahol félreállhatott. Hogy a hívők hogy közelítik meg vagy inkább közelítették meg, nem tudom. Most felújítás alatt van belül a templom, felállványozva.


 
 



 
S innen már szállásunkra indultunk Bélapátfalvára a Viktória Vendégházba.

 




3 megjegyzés:

  1. Nem értem, nem értem és NEM ÉRTEM... Ki lehet itt a polgármester, vagy a pap ???? Világvégi kis kápolnákat felújítanak és egy máriakéméndi csodatévő kegyhelyet hagynak összedőlni. MINDEN jelengeg folyó és már elvégzett munkára a hívők adták össze a pénzt, a pécsi püspökség egy fillért se....Tele a puttonyom ezzel az egésszel :-(

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tartalmas szép nap volt mögöttetek! A szállásotok is nagyon hangulatos!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép képeket mutatsz, öröm nézni.
    Elmennek a hívők a legeldugottabb templomba is, főleg nagyobb ünnepek kapcsán. A férjem olyan esőáztatta, mocsaras területen is járt Istentiszteletet közvetíteni ( Tv-nél dolgozik), hogy azt hitték senki nem lesz. Tele volt.
    Én mikor Görögben jártam mentem be minden templomba. Ha már egyszer ott vagyok mindent meglátogattam. Lehet, hogy én voltam egyedül, de a hely szentsége hatott. Legyen az bármilyen romos. Én nem vagyok hívő, de szívesen adom át magam az élménynek. Így lehetnek még sokan akik arra járnak.

    VálaszTörlés