Oldalak

2017. május 27., szombat

Szösszenetek

Hallgatom a rádiót, sokszor csak migráns rádiónak nevezem a ló túlsó oldala miatt. Gyakran dalol bennem a gyermekvers átirata:

Migráns rádió Budapest,
kiöntöttük a levest,
árvíz, árleves,
végre valami érdekes.

Az eredetijét még Orbán Ottó írta a Kati-patikában. Szóval, hallgatom a rádiót, s elhangzik egy mondat, ami valahogy nem illik a szövegbe, a környezetbe. Aztán hallgatom máskor, később, más szakértő szájából ugyanez a mondat. A következtetés:a szakértők ezek szerint meg(és le-)fizetettek, ennek minden velejárójával, kiadtak nekik mondatokat, amelyeket a szövegükbe bele kell szőniük. Közelednek majd a választások. Igaz, hogy majd, de... Volt egy menetleírásom, csak úgy, magamnak, morgolódón, szóban. Ahogy megy előre az idő lassan jönnek be, amiket mondtam. Nem politizálok, senkihez nem tartozom. Legfeljebb látok és hallok.

"Menyasszony, vőlegény(de szép mind a kettő)." Panaszkodik a szomszédasszony, hogy a macskák a virágoskertjét széttúrják, odapiszkítanak. Mondom neki, hogy remélem nem az enyém, mert Pavarotti uraságot(alias Hosszúhetényi Tekerincs Vakarincs Picirnyó Cirnyó) néha napokig nem látom. Az én logikám szerint, ha a szomszédban lenne az ő nagy belével gyakrabban hazatérne énekelni(és velejáróan megtölteni hatalmas gyomrát), mert már hosszú áriákat ad le érkezésekor. Innen kapta a díszes elnevezést. Ezek már nem akármilyen áriák.

Azt is megtudom, hogy a meghalt néni elhagyott és a szomszéd pajtájában telelő nőstény macskája egy hatalmas szürke kandúrral sétálgat!!! az udvarán. Mondjuk barátkozni én is láttam már őket. Azt is tudom, hogy a 4. szomszédba menekítette a kölyköket az anyamacska. Mivel hozzánk is jár kosztra arra is rákérdeztem, hogy akkor most kié is lesz a família? Hova hozza elő őket? Hányan is lehetnek?
Egyelőre kérdések.

A mondás igaz: addig jár a korsó a kútra, míg össze nem törik.  A mennyi a mennyit nem ismerő kertészkedő alól egyszer csak kiesik a lába. Így jártam. Ma egész nap fekszem.

Egy kedves ismerősöm tegnap délelőtt ment el közülünk, egy éves szenvedés, remény, tartás és titkolózás után. Neki megváltás, itt maradt a 10 év körüli kisfia. Persze van apuka, de ők a fiával ketten nagyon összetartoztak. S milyen a sors, közös barátnőnket ugyanazzal a daganattal sugarazzák és kemozzák. Túl a hetvenen a kezdeti sokk után hatalmas akaraterővel és családi összefogással küzd. Őszinte szívvel kívánom neki, sikerüljön a gyógyulása. S remélem A. pedig abban a másik dimenzióban nyugalomra lelt.


8 megjegyzés:

 1. látom zajlik az élet vastagon feléd:) történnek jók is , és kevésbé jók is (szelaví:))
  A KÉPEDET NAGYON SZERETEM, ITT A MŰVÉSZ BLOGJA, IS (bár sejtem, hogy ismered)
  http://joanfullertonpaintings.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 2. A mindennapok történései, körülöttünk zajlanak, ezekkel élünk. Van benne egyszerű és van tragédia. Sorsok.

  Majd csak nézel egy nagyot, ha a macskacsalád hozzád cuccol. Ha jön az anyuci, követik a kicsik is :)

  VálaszTörlés
 3. nem tudom, az a kép mit ábrázol, de tetszik! egy szó, pont tőled, kicsit szúrja a szemem. Egyenlőre vágjuk a kenyérszeleteket, de egyelőre nem jön a postás a rég várt csomaggal. Bocsánat!

  VálaszTörlés