Ha már reneszánsz, régi "szerelmem" a gyergyószárhegyi Lázár-kastély volt. Egy időben mindent gyűjtöttem róla, s milyen a sors, mikor erdélyi körutunkon odaértünk, anno, akkor fogyott ki a film a fényképezőgépemből. Azért volt, aki fotózott a csoportban. Az útra igazából miatta (kastély) vállalkoztam...
2016. december 27., kedd
Karácsonyi üdvözletként érkezett,
Ha már reneszánsz, régi "szerelmem" a gyergyószárhegyi Lázár-kastély volt. Egy időben mindent gyűjtöttem róla, s milyen a sors, mikor erdélyi körutunkon odaértünk, anno, akkor fogyott ki a film a fényképezőgépemből. Azért volt, aki fotózott a csoportban. Az útra igazából miatta (kastély) vállalkoztam...
2016. december 22., csütörtök
2016. december 20., kedd
Ha csak fotókat teszek
Majd jelentkezem.
2016. december 19., hétfő
2016. december 17., szombat
Mézes puszedli
Könnyű és kiadós.
Hozzávalók:
3
tojás sárga, 10 dkg cukor, 1 dl langyos tej, 2 dkg szalalkáli, 20 dkg méz,58
dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézes sütemény fűszer ízlés szerint
Máz: 3 tojás fehérje, 21 dkg porcukor, 1 evőkanál
étolaj
Elkészítése:
A
tojás sárgát kikeverjük a porcukorral, a fűszereket hozzáadjuk, majd 1 dl
langyos tejet és a szalalkálit.
20
dkg mézet felforraljuk, s ezt is hozzáadjuk, a végén a lisztet, a
szódabikarbónával elkeverve.
Jól
összegyúrjuk, majd 4 órán át pihentetjük. Ezután 4 evőkanál tejjel lágyítjuk,
kinyújtjuk ½ cm szélesre, szaggatjuk, kisütjük.
A
máz elkészítése: A tojásfehérjét gőz fölött verni kezdjük egy kis citromot vagy
ecetet cseppentve belé, ha már keményedik, a cukrot fokozatosan beleverjük, ha
már majdnem kész, hozzákeverjük az étolajat.
A
vájdlingba beleöntjük a mázt, hozzátesszük a kihűlt korongokat, majd
összerázzuk.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.
2016. december 16., péntek
"Mindenkihez szeretettel érdemes közeledni,
és én mindig erre törekedtem. A szeretetet próbálom keresni mindenkiben, vagy azt, hogy vajon miért fojtja el? Mert az ember szíve úgy van teremtve, hogy szeressen." - mondta Tasha Tudor, aki többek közt gyermekkönyv illusztrátor is volt.
Csodálatos kertet gondozott,
s az állatokat is szerette.
Milyen érdekes! Vagy nem is az? Itt többet olvashattok róla.
Én az ilyen embereket csodálom.
S jöjjön egy macskás könyv is:
2016. december 15., csütörtök
Írtam egy kommentet,
s eszembe jutott, ebből bejegyzés is lehetne.
Ami öröm, megfordult a betegségem, s már tudom emelni a karjaimat, nem húzzák le súlyok, stb., s emiatt a hangulatom is jobb lett. Már nagyon kétségbe voltam esve, nagyon. Ha már nem is írtam róla, akkor is. A napokban takarítottam, sütöttem, tervezem a karácsonyt. Szóval "kisütött a nap".
Van egy mézes puszedli receptem, nem karácsonyi, azt sütöttem tegnap. Nincs benne tejföl, vaj vagy vagy margarin. Először nem értettem, azt hittem elírtam. Keresni kezdtem a neten, nem találtam ilyen receptet. Megjegyzem a múltkor egy vaníliapudingos almás pite receptjét is kerestem, az sem volt fent. Hasonlók igen, ugyanez nem. Nem mindegy, hogy valamihez 1/2 dl vagy 1/2 l tejet öntünk. Akkor a szomszédasszonyom segített ki, a receptet anno tőle írtam le. S mikor elkészült, megállapítottam ez egy fantasztikus sütemény most is, nem csak pár éve. Most kockáztattam, ha sem a hozzávalóknál, sem a leírásban nem szerepeltek a zsiradékok, lehet, hogy mégsem írtam el. Így is volt, könnyű puszedli készült, hitet adott a sütéshez. (S a sütemény fogyása is bizonyíték rá.)
Írtam múltkor a hógömbökről, most találtam néhány illusztrációt róluk. Kedvenc blogom, minden műfajból, sok témából hoz illusztrációkat.
S Keszthelyen egy kirakatban sokfélét láttam belőlük, sok országból, valószínű egy gyűjtemény részei lehettek. Miért is nem fotóztam le őket?
Tudjátok mivel töltöm az időmet? Akkor, ha nem olvasom ismét a Bélügyeket?. (Azt nem lehet folyamatában olvasni, de most, másodszor is figyelek fel benne újdonságokra, s nagyon jól tálalja a szerzője. Olyan összefüggésekre is rávilágít, az ember nem is gondolna rá.) A Doc Martint nézem a joutube-on. Tv-t nem nézek évek óta, nekem kimaradt, amikor valamelyik csatorna vetítette. A menyem rákapatott. Jól rákapatott, minden estére beiktatom, néha több részt is.
Ami öröm, megfordult a betegségem, s már tudom emelni a karjaimat, nem húzzák le súlyok, stb., s emiatt a hangulatom is jobb lett. Már nagyon kétségbe voltam esve, nagyon. Ha már nem is írtam róla, akkor is. A napokban takarítottam, sütöttem, tervezem a karácsonyt. Szóval "kisütött a nap".
Van egy mézes puszedli receptem, nem karácsonyi, azt sütöttem tegnap. Nincs benne tejföl, vaj vagy vagy margarin. Először nem értettem, azt hittem elírtam. Keresni kezdtem a neten, nem találtam ilyen receptet. Megjegyzem a múltkor egy vaníliapudingos almás pite receptjét is kerestem, az sem volt fent. Hasonlók igen, ugyanez nem. Nem mindegy, hogy valamihez 1/2 dl vagy 1/2 l tejet öntünk. Akkor a szomszédasszonyom segített ki, a receptet anno tőle írtam le. S mikor elkészült, megállapítottam ez egy fantasztikus sütemény most is, nem csak pár éve. Most kockáztattam, ha sem a hozzávalóknál, sem a leírásban nem szerepeltek a zsiradékok, lehet, hogy mégsem írtam el. Így is volt, könnyű puszedli készült, hitet adott a sütéshez. (S a sütemény fogyása is bizonyíték rá.)
Írtam múltkor a hógömbökről, most találtam néhány illusztrációt róluk. Kedvenc blogom, minden műfajból, sok témából hoz illusztrációkat.
S Keszthelyen egy kirakatban sokfélét láttam belőlük, sok országból, valószínű egy gyűjtemény részei lehettek. Miért is nem fotóztam le őket?
Tudjátok mivel töltöm az időmet? Akkor, ha nem olvasom ismét a Bélügyeket?. (Azt nem lehet folyamatában olvasni, de most, másodszor is figyelek fel benne újdonságokra, s nagyon jól tálalja a szerzője. Olyan összefüggésekre is rávilágít, az ember nem is gondolna rá.) A Doc Martint nézem a joutube-on. Tv-t nem nézek évek óta, nekem kimaradt, amikor valamelyik csatorna vetítette. A menyem rákapatott. Jól rákapatott, minden estére beiktatom, néha több részt is.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)