Oldalak

2022. május 6., péntek

Elment e retikülöm,

 azaz Cirnyó úrfi. 8 éves születésnapját még betöltötte, a macska AIDS végzett vele, 4 hónap alatt a belobbanása után elvitte. A vég nem volt szép, az állatorvos akihez ügyeletre vittük nem a baján segített, ezután elbújt, napokra. Nem találtuk, amikor véletlenül rábukkantunk onnan is tovább bújt. Utolsó erejével az ajtónkig mászott el, ahogy összeraktam. Reggel a lábtörlőn találtam, hiába volt az utolsó szeretet, már átment kómába, s délután el is távozott a Mózsik után, nagy közös vadászatokra, verekedésekre.

Igazi kandúrmacska volt fénykorában, csavargott, verekedett, nem egy nyarunk ment rá míg a gennyben úszó macskát állatorvoshoz vihettük az utolsó percekben. Már ismerősen csengett a neve a telefonban. Későn ivartalanítattuk. Nekem az árnyékom volt, innen a retikül megnevezés, mikor már nem kísért le a kert végébe éreztem megy el az ereje, így is lett. Nagy szeretettel őrizzük az emlékét.









6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű cicus volt. Sajnálom szegénykét. Azóta már tényleg a többi eltávozott cicával verekedik, pont úgy, mint a fotón. Hogy hozzá tud nőni az emberhez egy ilyen kis jószág!

    VálaszTörlés
  2. Tudom nagyon hiányzik,nagyon sajnálom!

    VálaszTörlés
  3. Szomorú bizony elveszteni azt a kis lényt, akit szerettünk, s aki ragaszkodott hozzánk. Sokáig azt mondtam, nem kell több cica, nem akarom én már az esetleges újabb veszteségeket…
    Aztán mégis itt van kettő. És milyen jó, hogy itt vannak. Neked is ezt ajánlom, szerezz új cicát ! Sajnos rengeteg gazdátlan van, aki örülne neked…

    VálaszTörlés
  4. Annyira a szívünkhöz tudnak nőni ezek az állatok, hogy szinte családtagként kezeljük őket. Megértelek, hogy szomorú vagy miatta!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szavaitokat. Én a felesleges szenvedése miatt érzem nagam még mindig rosszul. Ezt nagyon rossz volt nézni, amikor a végén előjött. S persze nagyon hiányzik, ráadásul Aladár sem jött meg napok óta.

    VálaszTörlés