Oldalak

2022. február 12., szombat

A hosszú kert előnye




 Hogy amikor majd szétrobbansz, magad alatt vagy ezerrel, itt lehet róni a köröket fel és alá, amíg bírod a lábaiddal.

S közben mantrázol, friss levegőt szívsz, s fotózol, amikor a napfény éppen engedi. Csak feltenni nem tudom őket, ma. Majd holnap. Ki érti ezt?

Régen sokszor kaptam el a reggel fényeit a szobában, aztán ez is elmaradt, mint a bejegyzések, s annyi más.

Aztán ahogy jöttem fel a kertből megláttam a primulákat, ahogy a fű, s egy talajtakaró ellepi őket. Tehát tépkedni kezdtem a "gazt". Masszívak a növények, hetek után lett egy részük a fahasábok alól kiszabaditva,mégis hajtanak ezerrel. Az élet él és élni akar.



6 megjegyzés:

  1. Mindig is tetszettek és tetszenek a képeid. Gyönyörűek a fények.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, úgy látszik egymás fotóit szeretjük, mert mindig csodálód voltam.Éreztem rajtuk a hangulataidat is.

      Törlés
  2. Ohh, az az első fotó! ❤️

    Tavaly kaptam egy pár házzal fentebbi utcabelitől primulákat, kíváncsi vagyok, hogy milyen színű lesz. Nekem az a régi fajta tetszik, jaj azt nagyon szeretném 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem többféle van, de a kankalinok az igaziak. Ők eredetiek, innen és onnan. Viszont a dupla szirmuak mindig levesznek a lábamról, s velem jönnek.

      Törlés
  3. Bizony, bizony jó a hosszú kert! Télen én is ott szoktam túrázni, többször kimegyek a kert végéig, és közben nézelődöm, meg mint te is, mindig megakad a szemem valamin, amit éppen ott és akkor sürgősen meg kell csinálni.
    Imádom a primulákat is! Van jónéhány fajta belőlük, de még mindig többet szeretnék. Az enyémek még nagyon alszanak. Reménykedem, hogy már csak két fagyos reggel lesz. Nagyon hinni akarok az előrejelzéseknek!

    VálaszTörlés
  4. Mindig a Dávid naptárra gondolok, az március 21. utánra ígért igazi jó időt, addig jönnek még fagyok. Ez az, az ember mindig meglát valami(munká)t. A szép mellett persze, mert sbba nagyon bele tud veszni vagy csodálkozni?

    VálaszTörlés