Oldalak

2021. november 11., csütörtök

A barátnőm gyesen van,

a kutyácskával, én meg szoktatom ezt a kis kuka macskát. Beszoktatom. Beszoktatnám. Sajnálom, ki tudja hol alszik éjjel? Viszont a macskaajtótól fél, mint az eleven ördögtől. Az nem lenne jó, ha a dolgát  bent végezné el. Mióta beengedjük csak alszik és alszik itt bent a jó melegen. Bezzeg a szívszerelmem, a Mózsi, az pár hónaposan magától fedezte fel, s használta a macskaajtót. Nem egyformák, nagyon nem.

Ködös reggel,
fagy után. Itt minden éjjel fagy, egyre jobban. Mondhatni egyre szebben.




 

10 megjegyzés:

  1. Úgy látszik dér volt nálatok. Olvastam a blogomban, hogy ott is egész nap sötét, borult volt az idő, mint itt. Sőt, fagy és köd is volt felétek.Igazi november érkezett el hozzátok.
    Mindig élvezem a macskás képeket is, és szeretem, ha róluk írsz.Nagyon nem egyformák a macskaajtót illetően.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, amúgy sem, még a testvérek sem, mint az embereknél.

      Törlés
  2. Gyönyörű ez a cicus!
    Szeretem a deres fotóidat! Minden évszaknak megvan a maga szépsége, csak észre kell venni és ilyen szuper fotókat készíteni róla. Van hozzá tehetséged (ehhez is) jócskán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S kövér, olyan mint egy gömböc, tudod, mint a mesében. Tegnap tanultuk éppen a termelői piacon, hogy a disznósajt másik neve préselt hurka. Eddig sosem hallottam.

      Törlés
  3. Bizony!Még sokáig leszek GYES-en.Olyan eleven,mint a tűz.Nagyon okos,de mindent meg kell tanulnia,mint a gyereknek.Nagyon szeretjük.
    Látom,hogy "Egy macska nem macska",mint nálunk.Legyen szerencséd vele!
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddigi státusza: kosztos volt. Megsajnáltam. Sokat kell tanulnia, nagyon sokat. Néha hatalmas pofonokat kap, most bent is. Nem tőlünk...

      Törlés
  4. Még mindig szép ez a kert, deresen is így ahogy az évszaknak megfelelően van.
    A cicának még szoknia kell. Nagyon szép állat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, hosszú út lesz. Még tartogat meglepetéseket, de kopik már nagyon a kert.

      Törlés
  5. Most már nem tanácsolnám, mert hideg van, de nálunk nyáron a "macskaajtó" állandóan nyitva volt, így a kiscicák megszokták, hogy ott lehet/kell ki be közlekedni. Sajnos nincs jó tippem, hogy lehetne rávenni egy önfejű macskát, hogy megtegye, amit te akarsz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez nagyon jó ötlet. Eddig szóba sem jött, hogy beengedjük Aladárt. S érdekes, sosem próbálkozott bejönni, csak a nyitott ajtón rohant be mindig. Ő, valamiért retteg tőle. Nem ismerem az előéletét, állítólag egy szomszéd macska vitte az előző gazdáihoz, akiket aztán otthagyott, s ideszegődött jó éve. Viszont innen nem engedte magát elűzni, valamit tudott, érzett, kivárta.

      Törlés