Oldalak

2021. szeptember 18., szombat

Poénok a netről

 A mai napon futottam bele a két arany mondatba? Poénbe? Minek is nevezzem?. Egy szakvélemény, azaz kettő, a másik egy festék ajánlása volt. Mondanom sem kell tán, hogy nem a mai építkezés ürügyén kerültek elő.

Tehát jöjjenek a kommentek:

Tetszett a szakvélemény: Ami a kidőlésnél összetörik, az biztosan rossz volt. Már nem lehet használni! 😁 Annak idején, mikor felújítottuk a közel évszázados parasztházunkat hívtunk statikust. Ő is adott szaktanácsot: Ha száz év alatt nem dőlt össze, akkor a következő százban sem fog! 🤣

 

Wallkyd, ami kell neked.
 
Egy sztori. A festékboltba új eladó került, egy csini kiscsaj.
Bementem és köszönés után kérdeztem.
-Van wallkyd?
A válasz, picit elpirultan.
- Szingli vok. 😬 😃
Fene ebbe a chat nyelvezetbe. 😊

5 megjegyzés:

  1. Igaza van a statikusnak, száz évig állt a ház, biztos úgy van megépítve, hogy utána se dőljön össze. Akkoriban nem egy nemzedéknek építkeztek, igaz most sem, de én máig csodálom azt az időszakot, amilyen okosan csináltak meg egy házat. Pld. a tornác funkciója, a vastag falak, a nádtető hőszigetelő képessége stb... én nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így van. Tudtak a régiek, mívesek voltak a házak, s m8nden a helyén volt. Rárácsodálkozok utazás közben régi házakra, s soha nem értem ilyen csodákat miért nem lakják, újítják fel? Petsze munka, de aki csinálta, mind azt írja hogy még így is megéri. S egyre több fiatal tér erre az útra, igaz, nem elegen.

      Törlés
    2. S Orsi, a mai házakat, legyen bármily szép az új nemzedék a kor divatja szerint átakakítja. Látom ezt is, lehet, hogy sajnos. Helyenként, mert a divat...

      Törlés
  2. A statikusnak hozzá kellett volna tennie, kivéve ha szakszerűtlenül újítják fel. Mert legtöbbször akkor lesz a vályogházaknak túlélési problémája. Elképesztően kevesen vannak, akik igazán értenek hozzá, pedig az országban 700 ezer vályogház van még mindig.

    VálaszTörlés
  3. Kb. erről írtam az előbb, érre következtettem a Vályogház csoportban olvasottak alapján. Pedig az elődök nagyon odafigyeltek.

    VálaszTörlés