Oldalak

2021. szeptember 1., szerda

Intim

 Megettem gazdag reggelimet: fekete tea pirítóssal. A legfinomabb reggeli, tényleg szeretem. Főleg, ha azt vesszük, hogy napok óta csak teán, majd teán és kekszen éltem. A kenyér már az ételek netovábbja. Szombat este elkapott az epegörcs, úgy rendesen, nem, nem cicózott velem. Rég voltam ennyire beteg. Úgyhogy most kőkemény diétán, és gyógyteán vagyok. Nagyon lassan javulok. Tulajdonképpen magamnak köszönhettem, elengedtem magam. Oly rég nem jelentkezett, suttyomban jött, s orvul csapott le rám. Bár a sok paprika, lecsó, kovászos uborka, joghurt, tej, nem barátja. Sem a fekete szeder, s még mi? A cukordiéta sokszor ellenkezik az epediétával. Most oda kell figyelnem, mese nincs.

Vendégek fogadásához készülődtünk, kiderült, hogy ők meg máshova készülődnek. Mondjuk hobbyból az ember festés előtt nem áll neki nagytakarítani. Végül is jót tettek velünk. S bár ez magánügy, de elmondom. Igaz, hogy festésre félretettük a pénzt, egy jó év óta készülünk rá, várva az alkalmas időpontot. Most már olyan állapotú a konyha, nem lehet halogatni, meg kell csinálni, s kész. Magam is lekentem volna, szépen, lassan, de vannak javítások, főleg a gőz munkája, ehhez szakember kell. S pakolni, takarítani is épp elég lesz.

Akkor beszéljünk a pénzről. Az idei nyár számunkra a csődnél is rosszabb. Az állatorvosi költségek, beleszámítva a gyógyszereket nem tervezett költségek voltak, elvitték a költségvetésünket. Ötven ezres hiányt, az ember visszarak hó elején, de ha újabb költségek jelentkeznek vége mindennek. S idén nyáron ez csak halmozódott. Az biztos, hogy felelősen állatot tartani nem szabad. Viszont, ha veled él, felelősséget vállalsz érte. Főleg, ha (nem) hagyja magát, mint Cirnyó úrfi.

Elkezdtem háztartási naplót vezetni, hogy lássam a költségeket. Ismét az "orvosi" költségek vagy írjak gyógyászatit vezetnek, mindenfélét beleértve. S az élelem. S a beugró költségek, lásd duguláselhárítás 15 ezer forint, szemüveg 35000 Ft, használt régi keretbe. S a biztosító még felénk sem nézett.  S közben azért ennünk kellene, gyógyszer is kellene, stb. A stb.-be most nem mennék bele. S akkor a minimál nyugdíjaddal állj neki diétázni, odafigyelni, hogy mit veszel, s mit eszel. Ezt is bánná a fene, csak végre nullával tudnánk egy hónapot indítani.




 Most biztos nagy lesz az olvasottsága a bejegyzésnek. Én ezt nem értem, ha olyan téma kerül bejegyzésre -bár én a legfájóbb dolgokat mindig leírom, s piszkozatban hagyom, van is ilyen a 10 év alatt vagy 1000- hirtelen sok olvasóm lesz. Ki érti ezt? S honnan lesznek ennyien? Tudom a kert téma unalmas, a kert fotói, de nekem ez az életem, a legnagyobb mélypontokból a kert húz ki. S, hogy témánál maradjunk a kifagyott krizantémok helyett új kellene, ki mer ilyenre gondolni



2 megjegyzés: