Oldalak

2020. december 15., kedd

Játék






 Kíváncsi vagyok, hogy hány településen követik ezt a játékot, új szokást, közösségteremtő összejöveteleket, ráhangolódást az ünnepre? Minden este más feldíszített háznál "gyúlnak ki "a számok az ablakokban, ezt felfedezik a kíváncsiak, s ha már ott vannak vendégül látják őket a háziak. Alkalom esti kutyasétáltatásra is. No nem nekünk. Jó hangulatú találkozások, -beszélgetések alakulnak ki közben. (S milyen balga az ember, ma ettem-ittam, s utána jutott eszembe a járvány...)Nem volt távolságtartás, csak jó hangulat, kicsit felszabadult az ember. Remélem nem lesz bőjtje.


S csak néztem, mert az utcán túl nem mozdultam ki esténként , hogy micsoda díszkivilágítás  van a faluban. Hát én csak ámultam és bámultam. 

7 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, bárki találta ki...Tavaly Erdős Éváknál volt,(ő is blogol, bár mostanában ritkán) mindennap végig mutatta az eseményeket...Nekem nagyon tetszett.
    Hogy nálunk van e... nem tudom...Csak tőlünk pár méterre sok új lakó van, de a köszönés se megy, nem hiszem hogy vendéglátás is lenne... kint az utcán...
    Eleve jó ötlet, hisz az embereket is közelebb hozná egymáshoz...Jó vírus van... de a szomszéd segíhett a legtöbbet...
    Az ember hajlamos elfelejteni már csak egy pillanatra is ezt a vírust... egy kicsit kikapcsol...

    VálaszTörlés
  2. Ahogy írod Vera kikapcsolt, elfeledkezett, jó volt. Mondjuk mi voltunk a legöregebbek...

    VálaszTörlés
  3. De jó szokás ez! itt még nem találkoztam vele, nem lenne rossz mondjuk leszűkítve az utcabeliekre, nyilván nem városi szinten. Ilyenkor alig látjuk egymást, legfeljebb pillanatokra, köszönés és gyorsan megy be az ember a házba, mert fázik, ha éppen csak kiszaladt valamiért a kapu elé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen nézegettem nagyobb településen máshogy csinálják, persze, mások a feltételek.

      Törlés
  4. Láttam már én is a fb-on fotókat, és nagyon tetszik! Kisebb településeken, lakóparkokban könnyen megvalósítható, de itt városon nehezen működne.... talán valakinek kezdeményezni kellene. (Öreg vagyok már hozzá, pedig de szerettem ezeket a kreatívkodásokat) Irigylem azokat a közösségeket, ahol ezt meg tudják valósítani.

    VálaszTörlés
  5. Itt nagyon bedobta magát az új művelődésszervező és segítői. Idősek, lehet hogy a vírus miatt is nem aktívak, nehezen mozdulnak. Bennem ilyenkor régi emlékek mozdulnak.

    VálaszTörlés
  6. Nem is hallottam még róla. Falun mindenki ismeri egymást, el tudom képzelni, milyen jó kis hangulatos esték alakulnak ki. Városban sokkal nagyobb az elidegenedés sajnos.

    VálaszTörlés