Oldalak

2019. július 17., szerda

Egy gyönyörű és érdekes kertben jártunk

 
Ezek közt a virágok, növények közt érkeztünk meg.

Ahogy a ház mögé értünk a kertet körülölelő virágágyások közepén ez a sziget fogta meg a tekintetünket. A turpisság itt még fel sem tűnt.


  Bános Anna, a háziasszony vezetett körbe minket, mesélt a kialakításról, növényekről. S szép lassan észrevettük a dekoratív megjelenés mögött ott vannak gyümölcsfák, oldalt málna, ribizli, stb.

 
 S itt jött a meglepetés, a sziget mögött a fák, bokrok takarásában  rejtőzött egy haszonkert. Ahogy a meghirdetés szövege ígérte díszkert három az egyben.


Aztán visszatértünk a virágos részre, s a másik oldalon haladtunk tovább. Érdekes fajta gyümölcsfákkal, bogyósokkal  találkoztunk, számomra pl. a duó megjelenés újdonság volt. A háziak minden szavából a  kert szeretete, az érte való aggódás érződött, s persze az a szellemi munka ami a létrehozása mögött volt. Magamban csak a szellem és a lélek kertjének hívtam.






Vetítéssel kísért előadásában  Anna mesélt a színterápiáról, s mindezt gyakorlatban a kertjéről készült fotókkal illusztrálta.

Aki szereti, alakítja, műveli kertjét ő is sokat kapott a látogatástól, de a kíváncsi érdeklődők is élménnyel gazdagodtak. Örülök, hogy rátaláltam az Édenpont kertlátogatás lehetőségeire, csak ajánlani tudom mindenkinek. Eddig 3 kertben jártunk, mind egyedi volt, s mind érdekes a maga megjelenésében, összeállításában. Hogy is mondják? A sokszínűség gyönyörködtet. S az sem utolsó szempont, hogy alakult egy kis csapatunk, akikkel összeülve egy autóban utazhatunk, így maga az utazás is jó program lett.

S hogy napok óta hallgatok? Nem akarok nyavalyogni álladóan, ezek a frontok engem odavertek. A fizikai erőnlétem a béka ... alatt. Remélem, ha beáll az idő, a meleg , vagyis egyforma lesz, ha meleg is  - én is visszanyerem az erőnlétemet. Addig meg nézegetem a fotókat, a jegyzeteimet, s töröm a fejem... anno ezért szerettem a kihelyezett  szakmai továbbképzéseket, mert az ember mindig felszedett valami ötletet, hogy aztán a saját lehetőségeit tekintve megvalósítsa.


6 megjegyzés:

  1. Jó, hogy elmentél.A Te virágos kerted ugyanilyen. Sok a front valóban és sokan viselik rosszul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az elgondolás és a kivitelezés fantasztikus, s annyira szeretik, érezhető volt.

      Törlés
  2. Valóban gyönyörű - és emellett praktikus, hiszen "csak kiszalad a kertbe" pár szál petrezselyemért...ráérős idejében pedig gyönyörködik benne, ill. megmutatja másoknak. Hát talán a következő életemben nekem is lesz egy ilyen - majd jelzem, ha kérdezik, mit szeretnék :-)
    Te pedig igenis pihenj és kényeztesd magad. Csak jobbra fordul az idő előbb-utóbb.

    VálaszTörlés
  3. Jól járnál vele a következő életedben, szeretem a kreatív embereket. Ma volt itt már minden kb. négyféle időjárás.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, még így fotókon is kellemes látvány a szemnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, nagyon szép, s praktikus is, de az elsőre nem tűnik fel. A virágok látványa rögtön elvarázsolja az embert.

      Törlés