Oldalak

2017. május 5., péntek

Nem én lennek, ha nem

 hozok fotókat egy számomra szép, régi házról. Most éppen Csesztregről. Felnagyítottam a nagyon szép, míves ajtót, kapható volt a kéttollas Elzet zár  annak idején, vagy 30 éve is még. Olyan van az ajtón, tehát nem olyan rég(?) gazdátlan. Szellőztetik, az egyik spalettán át. Megnéztem, meg én. Elfogadnám.



 

 

 



S összehasonlításul egy felújított ház, más tájon, más eredetű. A forrás elmeséli a felújítás történetét is.

 S szinte vele szemben egy még régebbi, de annál szebben helyrehozott boronaház. Tájház.

 







 








 Mert szeretem a cserepeket!





5 megjegyzés:

  1. Szeretem ezeket a tájházakat. Valamit próbálnak a múltból megőrizni - nem tudom persze, hogy a mai fiataloknak mond-e ez valamit.(Ha ugyan egyáltalán bemennek egy ilyenbe...) Nekem még igen, hiszen sok olyan tárgy található itt, ami az én gyerekoromban még használatban volt.
    Az a régi ház valóban szép (lehetett) - Kár, hogy veszni hagyják.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep a magara hagyott haz..azt hiszem lenne rajta mit csinalni jo ideig, de megerne.
    A tajha zis gyonyoru!
    A csuprok kozott jo ideig ellennek en is;))gyonyoruek!! a kertembe el is helyeztem nehanyat kepzeletben:)

    VálaszTörlés
  3. Azt a házat én is elfogadnám! Nagyon szép! A tájház is!

    VálaszTörlés
  4. hűűű, de jókat lehetne kihozni abból a házból! biztos jó az elosztása is belül, nekem az a tapasztalatom, régen annyira praktikus elrendezésű házakat építettek. Ilyenkor mindig elgondolkodom, vajon miért maradt magára ez a ház...és milyen kár, hogy nem kezdenek vele valamit.

    A tájházról most a szombathelyi jutott eszembe, pár éve jártunk ott. Na, ott láttam ilyen szép kis gyűjteményeket, szeretem.

    VálaszTörlés
  5. Falu közepén van, kihaltak az öregek, gondolom, a a fiatalok máshol élhetnek. Kevés a megszállott, aki nekiáll régi házaknak. Persze akadnak, találok ilyen blogokat. S ahogy elnézem lassan ürülnek a kockaházak. Pedig ezek s azok közt ég és föld a különbség. Szerintem. Bár, azokból is látok több szépen felújítottat.

    VálaszTörlés