Oldalak

2016. szeptember 30., péntek

Akkor ez most kiknek a nyara?

A mályvarózsák ismét kihajtottak, s ismét virágzik az egyik. E másik bimbóban. A fűszerek közé került egy napvirágmag, abból is növény lett, tele van virággal.S az illatos cickafark is ismét virágzik. Akkor ez most kiknek a nyara?

S a kedvenc fényeim:
 


A rózsalonc  rám tukmálva került hozzám. Ahogy a kertészhez is, mintegy véletlenül a többi mellé. Nem ismerte, sokat tehát mondani sem tudott róla. Meséltem neki, hogy  neonszínű a levelének színe.Csodálkozott.


A vadszőlő és a szömörce kezdenek egymáshoz színesedni.


Ezek estiek, e lenti pedig reggeli fotó. Vagy csak a fény esett másként?


 
Ő pedig a Koszti. Idejárt, gondolom idekapott a bokor alá kitett maradékokra.  Elfogadja, megeszi amit kirakok, de elmenekül, ha szólok hozzá. Ill. ma már csak figyelte, hogy vigyek ki neki valamit, nem ment el. Gazdája van? Kié lehet? Nem tudom, de szerintem régóta mászkál erre. Milyen furcsa a folt az arcán. Ma pedig az egyik kertben láttam egy tigrist. Vörös és fekete csíkos kismacskát!

6 megjegyzés:

 1. kiknek a nyara? a Tiéd, a miénk, az enyém, mindenkié:) eddig szép volt és remélem még az október is nyújt sok szépséget.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem, nem a vénasszonyoké, dehogy
   :)))))))))))))

   Törlés
 2. Szerencsére, hívják ezt az időt indián nyárnak is, meg - többek között - Szt.Lukács ill. Szt. János nyarának is.
  http://www.erzsebetrosta.hu/egyeb-erdekes-irasok/idojaras/venasszonyok-nyara.html
  A szömörce (meg szerintem szinte minden más is) a késő délutáni napfényben szebb...
  Amúgy jó lenne (nekem), ha ez az idő kitartana tavaszig...

  VálaszTörlés
 3. A mai csodás időt minden porcikájában kiélvezzük.:)
  Csodálatos fényeket hoztál!!!!!

  VálaszTörlés
 4. jaj de gyönyörű ez a cica! nagyon hasonló a mi egyik cicánk: ilyen narancsos-vöröses és szürkés-kékes keveréke. kísérletről mentett cica. egyébként: hát a mi nyarunk!

  VálaszTörlés
 5. Szépek a növények ebben a késő őszi nyárban. Mára ide már megérkezett az igazi ősz, esős, szeles, hideg idővel. Bízzunk benne, hogy lesznek még azért ilyen szép napfényes napok is.

  VálaszTörlés