Oldalak

2016. március 7., hétfő

Könyvajánló

"Hol, mikor olvasd: Amikor semmilyen sürgős dolgod nincs, ugyanis nem fogod tudni letenni. Egyszerűen tudni akarod majd, hová vezet ez az egész, így határidős munkák, vizsgák mellé nem ajánljuk. Ha mégsem tudnád egy szuszra elolvasni, akkor úgyis mindig nálad lesz, mert nem fogod tudni megállni, hogy a buszra várva, két megálló között, a kávészünetben, vagy az egyetlen szabad félórádban ne olvasd tovább..." forrás

Miféle könyv az, amelyet így ajánlanak? 

 

Számomra izgalmas volt, elgondolkodtató,  s kiborító. Volt egy szereplő aki mellé lélekben nagyon odaálltam, s végtelenül sajnáltam, mert láttam azt, amit ő nem tudott még: kivel van dolga?  Itt egy kis részlet is olvasható  a könyvből, s némi cselekményismertetés.  Igen, szerelmes könyv: jellemzően nem a szirupos fajtából. Aztán gondolkodhatunk: ki mit csinált jól vagy rosszul, ki, mit és mikor rontott el. S elromlott valami vagy már eleve az volt?

2 megjegyzés:

  1. Elolvastam a rövid részletet a könyvből, ez tetszett, még az is lehet, hogy az egész érdekelne, bár a szerelmes dolgok most nem a kedvenceim.
    A részletben szó van az ajándékkönyvről, régebben hallottam, erről, és nagyon jó ötletnek tartom, hogy ott hagyunk egy könyvet a közös téren, és magával viheti, akit érdekel.
    Szívesen adok kölcsön könyvet, mert szeretném megosztani másokkal is az élményt. Különösebben nem ragaszkodom csak néhány tucat könyvhöz, amit visszaolvasok néha, de legtöbbje csak egyszeri élményt adó.
    Érdekes a könyvek jelenléte az életünkben, mennyire hozzátartozik az élethez, hogy mások fantáziájába elmélyedjünk, ami fele igazság, fele költemény, de az biztos, mindegyik egy külön világ, ami elvarázsol.

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem ezeket a varázslatokat, főleg, ha igazi varázslatok néhány könyvnél. Ennek a szerkesztése érdekes, ahogy kiderülnek az összefüggések, s szerettem ahogy ír. Nem egytucat könyv. S mégis varázsa volt számomra. Ahogy Murakami könyvei is beszippantanak, ahogy olvasni kezdem őket.A könyvajándékozás tényleg izgalmas, a városban van egy telefonfülke, oda raknak ki könyveket. Mondjuk én még nem jártam arra, megvolt a könyvellátásom. A félrerakottakat meg bevittem a könyvtárba a könyvárusításra.

    VálaszTörlés