Oldalak

2016. január 25., hétfő

Ajánló

John Dolan
 forrás

 



  


Egy művész aki az utcáról indult, megjárta előtte a börtönöket, a hajléktalanság poklát, a magányt, kirekesztettséget, míg nem találkozott George-val, a kutyájával. Az érte való felelősségvállalás fordított az életén. Az ellátásához ismét rajzolni kezdett, hogy pénzhez jusson. Aztán tehetsége kiverekedte magának a méltó helyet, egy galériás felfigyelt rá, s onnan már sínen van az élete. No most sem adják ingyen a sikert, mert közben küzd a depressziójával, le kell magát hoznia drogokról. 








Viszont már van kiért és miért küzdeni.







 Image result for john dolan artist

És a könyv ami az életéről szól.  

 John Dolan: John és George - A kutya, aki megváltoztatta az életem


S egy hasonló sorsú másik drogos, akinek egy vörös macska hozott változást az életébe, ő is írt róla könyvet. A találkozásukról.

 

 James Bowen - Bob, az utcamacska 

Mennyit is jelenthetnek embereknek az állatok.

7 megjegyzés:

  1. Sokszor gondolkodtam már ezen a drogos kérdésen, de írhattam volna alkoholfüggőséget is. Milyen szerencsétlen, lelkileg szegény ember az, aki nem lát más kiutat, csak önmaga elkábítását. És a Földön hány ilyen szerencsétlen él…. Jó olvasni egy-egy kivételről, de a többi millión ki segít ? Ha valami földöntúli varázslat folytán, a kóbor állatok és szerencsétlen „függő” emberek egymásra találnának, az lenne az igazi csoda.

    VálaszTörlés
  2. Ezek kivételes esetek, kétségtelen. A kutyásban már ott volt a tehetség, csak nehezen talált magának utat. Emberek? Mikor a csládja szégyellte, elutasította, ez a könnyebb út. Persze ne ítéljünk.

    VálaszTörlés
  3. Hm.NAGYON köszönöm az ajánlásokat!
    Itthon is van egy-kettő hajléktalan,akinek van kutyája, de nem egyszerű,mert még őt is etetnie kell, viszont TUDOM,hogy nagyon sokat jelenthet a kutya.
    Nekem lesz cicám tavasszal újra!!!!!!!!:) A kutyukánk is itt van még,bár öreg,de egyre jobban kötődöm hozzá-jajj,nekem,ha már elmegy.

    VálaszTörlés
  4. Én nem csodálkozom,ha kábítják magukat. Akinek senkije nincsen, se családja,se reménye....nem csodálom.

    VálaszTörlés
  5. Nekem meg a "mocskos állatom" (ó mi szerette van e furcsa szavak mögött) nem jött meg, aggódom.

    VálaszTörlés
  6. Kosoznom az ajanlast Aniko!! csodalatos erejuk van az allatoknak.Szeretem az embereket, mindig hiszek bennuk, de az allatokban meg soha nem csalodtam..

    puszillak:) a konyvekre ra fogok keresni.Tudod ahol a kocsimra a horgot szereltek, ott is a kutya George volt:)meseltem.

    VálaszTörlés