Oldalak

2015. augusztus 25., kedd

Falusi este, nyári este, vízparti este





 Este érkeztünk, lepakoltunk, irány a tópart. Rövid séta, fotózás, mert tapasztaltam itt mindig akad valami szép. Akadt most is.

A róka ill. rókák egész este vonultak a kert alján húzódó patak partján. Jöttek az útvonalukon, átmentek  a hídon, s mert semmi ennivaló ill. fognivaló sem akadt, jöttek is vissza. Hogy merre is járnak még rókák, jelezték az ugató kutyák és puskaropogás.

Őt a ház előtt kaptam lencsevégre, sötét lett a fotó ill. a vaku nem működött. A lényeg rajta van, kukázni próbált tán. Nem félt, nem futott el, hagyta hogy fényképezzem. Azt már csak a gépen láttam meg, hogy a szomszéd macska is ott volt. A mi falunkban a rókák megeszik a macskákat, ha éheznek. A szomszédok tanúi voltak ilyen jelenetnek. Féltettem, féltem is a macskáimat. Ki tudja mi lett a sorsa világcsavargója Koromnak? Sokszor eszembe jut, nem ébredek hajnalonta a dorombolására.


 Itt és Tatán is a tavakon sok volt a vadkacsa. Pontosítok: voltak vadkacsák. Kevesebben, többen, parton és vízben, netán a bólyákon. Nem menekültek el, megszokták az embereket. 


4 megjegyzés:

  1. Pont beleptem hozzad, amikor posztoltad:) Valami mesesek a fotok, a 3-as 4 es fantasztikus!

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom eldönteni, örülni kell, félni kell, vagy sajnálni kell, hogy a rókák (másutt a vaddisznók is) bejárnak a városba, lakott területre. Valamiképp nem érzem ezt normálisnak. Elvettük az életterület, és lelövöldözzük őket, mert most ők jönnek a miénkre. Olyan összevissza ez a világ.....Sokan vagyunk - emberek is, állatok is.De az állatok eddig valahogy megoldották. Mi képesek leszünk-e erre ? Sajnos, van egy olyan félelmem, hogy nem fog ez egyszerűen menni/történni.

    VálaszTörlés
  3. Őket sajnálni, sajnos. Soványak voltak, itt köröztek hátha akad valami. Nem akadt. Ahol lakom ott is bejárnak a kertekbe, ülnek a kertajtók előtt, puskával ijesztik el őket, mert akárhogyan nem lehet. Gondolom nincs apróvad, de miért nincs? felborult a mezőgazdasági termelés miatt a világ, legalábbis az ő világuk.

    VálaszTörlés