Oldalak

2014. január 28., kedd

Tegnap

volt a harmadik házassági évfordulónk. Ennek elmesélem most, így évek után a történetét. Terveink közt szerepelt, mígnem egy esküvőre voltunk hivtalosak férjem lakóhelyén.  Egyszer csak jött a telefon, mi lenne, ha mi is összeházasodnánk akkor már egy úttal?

Igen ám, de ez az egyetlen (?) helyzet, amihez kettős hozzájárulás, beleegyezés, bejelentkezés szükséges. A hivatal tudott róla, de nem volt leadminisztrálva. Márpedig ami nincs adminisztrálva, az nem is létezik. MI készültünk, városomból indultunk, reggel vettünk hamar gyűrűket, s a minusz 13 fokban, hóban elindultunk a másik esküvőre. Aztán délután egy órakor jelentkeztünk a hivatalban. Szó szót követett, beszélgettünk az adatokat felvevő hölggyel, mígnem gondolt egyet, felvette a telefont, s szólt  a kolléganőjének, ha már a terem előkészített stb. akkor adjon már össze minket is.

Estére már házaspárként ültünk a (másik) lakodalmi asztalnál. Az ifjú férj, s annak tanúja lettek  a tanúink. (Ezt már csak mellékesen jegyzem meg, még tv felvétel is adódott, mert új esküvői előírások voltak éppen készülődőben. A másik érdekesség: mi idősek voltunk, az előttünk lévők nagy pocakkal esküdtek, a még előttük lévőknél már gyermek is volt. Hja, kérem ilyen ez a világ!)

Mint tükörben a tükör tükörképe:
végtelen arc fonódik egy füzérbe;
melyik vagy te? és én melyik vagyok?                           
Én adok fényt neked, te fénylesz bennem,
s bennünk a világ. Vagy a végtelenben
valami még nagyobb.
Keresztury Dezső


Ideillesztettem az utólagos értesítésből a versrészletet családtagoknak, barátoknak, munkahelynek. A reagálások furcsák voltak. Volt, ki megértette, volt ki nem értette (miért nem szóltunk előre? Ami csak terv, amiről még papír sincs, arról, hogy beszéljünk? Volt ki felháborodott, hogy lehet így férjhez menni? Volt, kitől kaptunk ajándékot, lásd a mesések. A munkahely a pletyka színtjén leragadt. Tiszteletteljes kivétel mindig van. Nem értettem. Nem a történés a lényeg? Miért fontos ennek körítése?).

Még egy érdekesség. (Fokozhatom még?) Apám másnap elzavart minket haza, az én lakóhelyemre. Mondván ebben az időjárásban ne kockáztassunk, jobb biztos helyen lenni. Ő sem tudta, még aznap estefelé, s tán hajnalban a városban földrengés volt....

Tegnap végre befejeztem a sikálást, a fertőtlenítést, a bejárati ajtót is bekárpítozták. Még macskaúr hagyta alaposan helyben az évek során..... vagy mert unta magát, vagy mert egyedül volt, de leginkább mert azokat a karmokat oly kiválóan lehetett belemélyeszteni. (A felkínált szőnyegdarab épen és karcolatlanul máig ott van mellette a faburkolaton...)

Tegnap az ajtótlan lakásfogságban pihenésképp hamar elolvastam a könyvet.



A



könyvet is a könyv szerzője jegyzé. Könnyű, romantikus, főleg misztikus, éppen egy ilyen időszakra való.

S most mennem kellene aludni.....

A versrészlet, mert nem tudok hozzányúlni, ez az a gép....

Mint tükörben a tükör tükörképe:
végtelen arc fonódik egy füzérbe;
melyik vagy te? és én melyik vagyok?                      
Én adok fényt neked, te fénylesz bennem,
s bennünk a világ. Vagy a végtelenben
valami még nagyobb.
Keresztury Dezső

9 megjegyzés:

  1. A legjobb történet egy esküvőről, amit hallottam.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik nekem is, úgy olvastam, mint egy regényt. Faltam a mondatokat!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a fiatalos lendület ami a történetből árad.

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez így volt megkapó, fiatalos, lendületes! A versrészlet meg nagyon/!!!/ jó!

    VálaszTörlés
  5. :)meg nagyon sok evfordulot kivanok nektek,boldogsgban,egeszsegben!
    Nagyon szep az idezet!

    VálaszTörlés
  6. No, Anikó, a történetet eddig nem ismertem, de jó volt olvasni, átérezni. Veled értek egyet: hiába az óriási reklámkampány az esküvői mizéria körül, az én lelkemnek is ez a "lazaság" tetszik. Mondom én, aki már 28 éve él a párjával, szintén egy egyszerű esküvő után.

    VálaszTörlés
  7. Én is gratulálok, és külön örülök, hogy - ha jól számolom - már bőven nagymama voltál, mikor férjhez mentél. Annak örülök, hogy ennyi idősen is gondoltatok a házasságra, fontos volt a papír.
    Az én anyukám is nagymamaként ment férjhez, és olyan aranyosak voltak az "apukámmal", úgy izgultak az esküvőjük előtt, mint két tizenéves szerelmes!
    És egyáltalán: a szerelem/szeretet a középkorúakat sem kell, hogy elkerülje, a boldogság mindenkinek jussa az élettől!!!

    VálaszTörlés
  8. Nagy betűs élet a maga kanyarjaival sok felé sodor, sok meglepetést ad.Érdekes, szép történet.
    Én is azt tapasztaltam, hogy a hirtelen adódó dolgok mindig jobban sikerülnek, mint a jól megtervezettek.
    Sok szép napot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  9. The style that you write make it truly simple to read. And the theme you use, wow. It really is a really decent combination. And I am wondering whats the name of the template you use? NO2 BURST Thanks pertaining to giving the following wonderful subject material on your internet site. I came across it on the internet. I may check back again whenever you post more aricles.http://www.healthsupreviews.com/no2-burst/

    VálaszTörlés