Oldalak

2014. január 2., csütörtök

A halállal

macskaúr elvesztésekor találkoztam először.

 Amikor nagyanyámat temették anyám nem záratta le a koporsót, hogy elköszönhessek tőle.  (Nagyon szerettem őt.) Nem akartam, féltem, hogy elvesztem azt a képet, ami bennem élt. A többi családtagnál már nem szóltak, a távolság miatt inkább a temetésekre értem oda mindig.

Az első halottam macskaúr lett. Szembesülni a lassan megmerevedő testtel, a mozdulatlansággal, a visszavonhatatlannal. Amikor nincs visszaút, csak látok egy testet, akitől, amitől örökre el kell válnom, s ez a test már nem az a test, a szeretett, a kedves, az árnyékom.

Az, aki benne volt már elment örökre. Magával vitte a melegségét, a szeretetét, a rosszalkodásait, pákosztosságát. Azóta nem kell ügyelni, nem kell elpakolni, nem kell takargatni, de az sincs aki köszönt, ha hazaérek, aki az ölemben fekszik esténként, aki a takarómon alszik éjszakánként.

Örülök, hogy hazajött elköszönni, vagy tán itt érte utol a végzete. Hogy elmondhattam neki, mennyire szerettem, s a kertünk végében elhelyezhettük egy fa lalá örök nyugalomra.

Azt is tudom, csak egy macska volt, de számomra A MACSKA.

10 megjegyzés:

  1. Egy darab a lelkünkből...

    VálaszTörlés
  2. O Aniko!! libaboros lettem, annyira szivembol irtal:( es pontosan tudom mit ereztel, sajnos en is atettem mar, egy hetig sirtam akkor:(

    Mozsiekat nagyon szerettem nezni, a kepeket, annyira atjott a sugarzasuk.Erthetetlen , ami tortent, ketto egyszerre nem vesz el.

    Es en is koszonom a hazrol a fotoidat,Sokat haladtatok, Anyu mondana, hogy takaros!:)

    Sookal szebb evet kivanok, kevesebb veszteseggel!

    puszillak!:)

    VálaszTörlés
  3. Életem legkedvesebb embere a Mama volt. Őt tarthattam először holtan a karomban. Szerencsésnek érzem magamat, mert én mosdathattam meg , én öltöztettem fel és kedvesen suttoghattam a fülébe közben ahogyan ő is suttogott az enyémbe amikor először tartott a kezében. Életem legszebb pillanatai voltak azok, amikor elbúcsúztattam és vele lehettem a legutolsó földi pillanataiban.
    Talán megérted, hogy a legkedvesebb kutyám elvesztésekor is így tettem és ettől a gyász is könnyebb lett. Együtt voltam amikor szükségük volt rám azokkal, akiket a világon a legjobban szerettem.
    Szerencsés vagy, hogy Te kísérhetted őt el a nyughelyére, mert tudod, hogy jó helyen van és hazament. Hozzád!

    VálaszTörlés
  4. Így voltunk mi is Macsóval, de sorolhatnám a sok kedves állatot, aki velünk volt eddigi életünkben, és sok örömöt, néha bosszúságot is okozott. No, és az ember....Szüleink, ismerőseink, rokonaink, elvesztésük a mi történetünk is.

    VálaszTörlés
  5. Egy állat is nagyon közel tud kerülni az emberhez. Aki szereti az állatokat az tudja hogy milyen érzés amikor elmegy. Volt benn részem már sajnos. Sokáig nem lehet elfelejteni a kis kedvencet. Legjobb mielőbb pótolni.

    VálaszTörlés
  6. Őszinte részvétem Macskaúr elvesztése miatt. Szép és hosszú élete volt melletted. Ez vigasztaljon. S annyi elhagyott, eldobott, szeretetre, gondoskodásra vágyó cica van sajnos a világban, hogy biztosan lesz majd olyan, aki Téged választ, s gyógyító dorombolása enyhíti fájdalmadat.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szavaitokat. Új macska kellene a házhoz, vannak ajánlatok, csak állatot felelősen lehet idehozni. Ha rendeződnek a dolgaink akkor jöhet új macska, akit már nagyon sok teendő vár itt, ahogy elnézem, s hallgatom időnként.

    VálaszTörlés
  8. S a fentieket nagyon ki kellett írjam magamból.

    VálaszTörlés