Oldalak

2012. július 22., vasárnap

Kint és bent





A szabadságom idejére kihoztam magammal macskaurat, s főleg mert pénteken 4 fogát húzták ki. Olyan fájdalmai voltak, hogy a száját nem tudta már összecsukni. Gondoltam a gazdája mellett mégis jobb helye van.

Számomra, ha ő velünk van két nap az alkalmazkodás időszaka. Hát két napja nem alszom. Első éjjel: új hely(?), s még a lábadozás. Szigorúan épületben, nehogy fertőződjön. Második éjjel már kinyitottam a fürdő ablakát, hogy kimehessen éjjel. Akkor ezért nem aludtam. Nem tehetek róla, aggódom érte. Hajnali négykor elegem lett, bezártam , aludjon már ő is! Ma egész nap a világ legjobb macskája, alszik, eszik és még alszik. Majd éjjel!!!

Meg kell tanulnom elengedni, s bízni az ösztöneiben, hogy megállja a helyét  ebben a környezetben. Nehéz.

A vörös népek csak nézik, ki ő, mit keres bent  a házban. (Ide ők ugyebár csak bepottyannak, na azt tennék szorgalmasan, ha hagynám.) Az ő birodalmuk  a kosár az ajtó mellett, itt fekszenek összebújva. S már Zsemle Mózsi is megengedte, hogy megsimogassam! Ő nézeget a farakásról. S ők néznek be a feltépett szúnyoghálón keresztül. Miért is nem téptem még le? Mikor lesz itt igazi barátkozás és egyetértés? Pif tavaly lépett macskaúrfi felé, ő idegenkedett tőle. Hiába, morózus öregúr. Megszokta magányt, az ő otthonát, ahol korlátlan úr. (Felettünk....)

10 megjegyzés:

  1. Édesek a cicák. A vörös cica a kedvencem, nekünk is volt egyszer egy gyönyörű, de vagy elment vagy elvitték. Ritka szép volt, azóta is emlegetjük.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedves képeket készítettél. Jó nézegetni őket. A küszöbön ülőket:)

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó, ahogy írsz róluk. Nevetek is magamban, még egy kicsit könnyes is lett a szemem, de valahogy a meghatottságtól is. Elképzelem őket, és a képek nagyon segítenek ebben. Visszaadják a tulajdonságaikat.Ahogy Zsemle Mózsi néz a farakásról!:-) Bizony nagy kitüntetés lehet számodra, ha engedi a simogatást.Az utolsó előtti képen a kis vörös fülei és szemei!!! Nagyon kis helyesek. A lábtörlős esemény is!:-)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük, gyógyulunk, már egész éjszaka jöttünk-mentünk. Most bevonultunk a szekrénybe, aludni.

    VálaszTörlés
  5. Jujj de édik a cicák. Mind!! :) Annyira tudom a kis állatokat sajnálni, ha valami bajuk van.
    Most anyumnál kiscsibe kórház van, mert egyik csibét (nem a sajátot) nem fogadta el a mama, sőt egy tesót agyon is vert), és anyum elajándékozta az idegen kiscsibéket, de egyet megsántított, na azt megtarottuk, kezelgettük most. Nappal a tesókkal van kint, mert a mamát kihajítjuk tőlük, éjszaka meg bent alszik kis dobozban a házban :)))
    Amúgy már nem sánta :)

    VálaszTörlés
  6. Nálatok azt hiszem a legjobb helyen vannakl azok a csibék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na azt már csak halkan súgom itt meg zárójelben, hogy persze a csibe doboz az ágyamban van, a falnak tolva, a sarokban :)))))Hű lehet sokan most bolondnak néznek :))) de sebaj. Éjszaka mikor felébredtem, főleg az első napokban megmozgattam a dobozt, él e még a kis pipi a beburkolt rongyokban :))) persze hogy elkezdett álmában prüntyögni, de aludt tovább. Amúgy egy szem hanjga nincs éjszaka :)) Rendesen végigalussza mint egy kisbaba :)))

      Törlés
  7. Tudod Edit már megtanultam, s állatgazdák (kutya, macska stb.)megtanultuk, hogy ki előtt miről beszélünk. Aki nincs ebben a cipőben bolondnak tart minket, jobb a békesség! Egymást meg úgyis értjük, megértjük.

    VálaszTörlés
  8. Hogy mennyi elfoglaltságot igényelnek ezek a szépségek! amúgy is hezitálok, legyen-e macskám, vagy ne legyen - most azt mondom, amit ama bizonyos király, mikor a szenvedőket látta: vigyétek előlem őket! A mondást "isabelül": mégse akarok cicákat! elég nekem a magam baja.
    Egyébként nővéremnél egy új kiscica van, már kezdi megszokni a hétéves is. Hófehér, hótiszta, de rózsaszín a fülek csücske, az orrocska és a lábpárnácskák is. Ilyen gyönyörű macskát régen láttam, majd teszem föl a blogomra is!

    VálaszTörlés