Oldalak

2012. július 24., kedd

Botrány

tört ki nálunk, mert az idősebb fiam elkottyintotta a kicsinek, hogy a házban velem van macskaúr. Ő kioktatott engem, mit csináljak a macskával a saját házunkban, azért hogy majd idejöjjenek. És mit ne.

Rossz tapasztalataik voltak macskákkal ezért ritkán jönnek hozzám a lakásomba. Ill. volt két év , hogy nem jöttek. Pedig macskaúr oltott, óvott, felügyelt. Amennyiben lehet felügyelni a már 12 éve megszokott napi lent léteink alatt. Viszont ehhez volt szoktatva első perctől. Tudom hasonlítani az itteni kint élő macskákkal. Vitatkozzak? Nem tudom meggyőzni őket. Azt látom, tudom ahogy emberek is másfélék vagyunk mások a macskák is. Vannak meghúzódó, szót fogadó cicák, s vannak macskafejűek. Pif úrfit senki sem kérte, mégis teleportálta magát télen a hálószobába, Hypo nagyságos asszony is kitiltott a házakból mégis előfordult mindkét helyen (értsd otthon és nálunk is), hogy beesett az ablakon, s körbejárt a tiltott helyeken, netán éppen a hálószobai ágyon találtunk rá. Senki nem kérte az előszobai ablak szúnyog hálójának feltépésére, s a tilos behatolásra. Miért van, ha véletlenül nyitva marad az ajtó a vörösök csak úgy gurulnak be rajta?

Ők állatok, mi emberek, s ha már emberek felelősséggel vagyunk. Saját magunk, környezetünk, higiéniánk iránt is. Annyira bántó, sértő, és fájó.



A besurranó



Táplálkozók

8 megjegyzés:

  1. Na, most erre mit írjak? Sokfélék vagyunk és harmóniában kell élnünk. Lecke feladva!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem, (bár nem kértél véleményt) ezt döntse el mindenki maga. Hogy a macska bejöhet-e, vagy nem. Nálunk egyik állat sem, se kutya, se macska, mi úgy döntöttünk, hogy kint a helyük. Van, ahol bemehet. Nálad igen. Tolerálni kell egymás akaratát, szokását. Igen, sokfélék vagyunk, és harmóniára kell törekednünk.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk télen bent lakik Cicó, sőt a lábunknál alszik az ágyban. Nem is lenne szívünk kizárni a hidegbe, a hóba. Persze van bolhanyakörv egész évben, féreghajtó meg ilyenek. Télen nem hullatja a szőrét és egyébként is, családtag. :)

    VálaszTörlés
  4. Macskaúr 12 éve él velem, s panelben természetes, hogy bent van. Ha kihozom is, bent (is) van, mert hozzám nőtt,így szoktuk meg. A vörösök, Pif ők kinti macskák. Az ő helyzetük más, ha nem vagyok/vagyunk itt nem zárhatom be őket, ők a szabadságot szokták meg.Soha nem fogunk ebben megegyezni.

    VálaszTörlés
  5. Oda mennek a macskák, ahol várják őket. A Krisna-tudat szerint (olvasom a kis könyvecskében) minden élőlénynek lelke van, ráadásul a lélekvándorlás során emberi lelket is "lefokoznak" állati, sőt növényi testbe is. Ugye, milyen érdekes felfogás? én legalábbis ezt eddig másként tanultam - hogy csak fölfelé lehet fejlődni.
    Ebből csak azt akarom kihozni, hogy sok macskatulajdonos esküszik rá, a macska ezt meg azt "közli" vele. Én eddig azt mondtam az ilyenekre, hogy "nem, a macska, mint minden állat, ösztönlény". Most mégis úgy érzem, lehet valami ebben a lélekvándorlás dologban.

    VálaszTörlés
  6. Isabel, én már régóta mondom,mindkettőt, csak nem vesz mindenki komolyan!

    VálaszTörlés
  7. Miért, kell neked, de igazán, hogy komolyan vegyenek? és ha ez tényleg fontos mások ellenálló véleménye, akkor ne mondd nekik! te is, ők is nyugodtak maradtok:-) és egyik változat sem változtatja meg a lényeget: amit te tudsz, gondolsz, hiszel!

    VálaszTörlés
  8. Tisztelet.
    Tiszteletben tartani egymás gondolatait, cselekvéseit, döntéseit.
    (nekem az anyósommal nehéz)

    VálaszTörlés