Oldalak

2024. február 3., szombat

Írjam, ne írjam?

 Amikor egy bagoly és egy kakukk kerül össze, az előbbi "mi lusta család vagyunk" teherrel(?)" felszerelkezve, hát bizony ez egy nehéz felállás. S mindez későn derül ki. Nem az emberrel van a baj, aki amúgy jólelkű, s ha kellően irányítva van, használható is. Csak itt nem társak élnek egymás mellett, hanem az egyik másikat kihasználó, a másik öregedve a terhek alatt lassan megroskadó. 

Ez a december a beálló(s orvoshoz messze nem megyünk, mert sokba kerül) térdfájás, majd fogügyek, s a totális lelki padlóra kerülés miatt iszonyatos volt. Az orvosi részek januárra megoldódtak, a lelki is kezdett lesimulni, s ha nem lenne a kutya ki tudja mi lenne velem? A börtönben, a zárt cellákban is az a rabok büntetése, hogy nem szólnak hozzájuk, hetek, hónap szám, megértem őket milyen nehéz úgy élni. Nehéz. Néha nagyon kiborító. 

Viszont itt van  a kert, télen csak a végére menetelekkel, a fák és az ég változásának figyelésével, de mégis megnyugtató, felüdítő, vigaszt adó. Nem is tudom hogy bírnám, sokszor.

















 Bocs, hogy le- és kiírtam. Ha leszűkül az ember tudata a még nem rosszban is csak a rosszat látja, belefárad, keseredik, fásul. S a depressziónál nincs fájdalmasabb, mint egy fizikai állapot.


Most már csak tavasz, szebb s új idők jönnek!





3 megjegyzés:

  1. Úgy látom nagyon összejöttek a rossz dolgok, megértem, ha lenyomott lelkileg és fizikailag. A tél amúgy is nyomott hangulatot ad a nonstop szürke idővel, esővel, köddel, ha még ehhez hozzájön a fizikai fájdalom, elviselhetetlenné válik.
    Tényleg csak a jobb idő hozhat egy kis lelki feltöltődést.
    Anikó, a fotók gyönyörűek, mint mindig!
    És nem baj, hogy kiírtad magadból, nem mindig csak happy az élet, sőt!
    Ölellek 🤗😘

    VálaszTörlés
  2. A fentebbi hozzászólással egyetértek. A depressziós hangulat bio-kémiailag nagyban javítható rászokás nélkül, segítséget kell igénybe venni. Javítani fog az életminőségeden. A tavasz hozzon javulást, örömöt, amit mindenben meg lehet találni, lásd a félig tele poharat, ne a félig üreset. Ehhez kívánok erőt és kitartást! Nagyon szépek a fotók, a tartalma. Nagy ölelést küldök :)

    VálaszTörlés
  3. Jól tetted, hogy leírtad, ami benned van. Nagyon rossz dolog a depresszió. Emlékszem, mikor elmerültem benne, nagyon kínlódtam. Sok idő kellett ahhoz, hogy kilábaljak belőle.
    Jó dolog a kutya és a kert. Jön a több fény, talán ez is segít majd, hogy helyrejöjj abból, ami összegyűlt most benned. Nem tudom, hogy vígasztaljalak, nekem sem használtak mások szavai, amikor összejöttek bennem a nehéz dolgok. Gondolok Rád.

    VálaszTörlés